Η μυστηριώδης αδερφή του ηγέτη

Article featured image
Article featured image

Η Κιμ Γιο Ζονγκ εθεάθη για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες τον περασμένο Μάρτιο, όταν πήγε να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν τον αδερφό Κιμ νικητή με ποσοστό 100%. Για την ακρίβεια, ήταν η πρώτη φορά που επετράπη στα ΜΜΕ της χώρας να δείξουν προσωπικά πλάνα και φωτογραφίες της και να δημοσιοποιήσουν ενσταντανέ στα οποία συνοδεύει τον πανίσχυρο αδερφό. Η αμέσως προηγούμενη φορά που η κρατική τηλεόραση είχε δείξει πλάνα της δυναστείας των Κιμ ήταν πριν από τρία χρόνια, στην κηδεία του πατέρα της και πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την Κιμ Γιο Ζονγκ σε μια χώρα όπου η λογοκρισία είναι ασφυκτική και οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, ειδικά σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της δυναστείας. Πιστεύεται ότι είναι 26 χρονών και μουσικός, η οποία παίζει στην Κρατική Ορχήστρα της Βόρειας Κορέας. Ο πολιτικός της ρόλος δεν είναι ευρέως γνωστός. Πιστεύεται – και πάλι – ότι είναι υπεύθυνη εκδηλώσεων στο γραφείο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Είναι τέτοια η λογοκρισία που πριν από λίγα χρόνια, τα ΜΜΕ συνέχεαν την αδερφή με τη γυναίκα του προέδρου Κιμ. Διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια «μυστηριώδη γυναίκα» που εμφανιζόταν στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν, κάνοντας τους πάντες να διερωτώνται αν ήταν η αδερφή του, η γυναίκα του ή απλά, η φιλενάδα του. Το μυστήριο λύθηκε μόλις αποκαλύφθηκε επίσημα ότι επρόκειτο για την Ρι Σολ Γιου, τη σύζυγο του προέδρου, πρώην τραγουδίστρια.

Tώρα, διάφορα έντυπα της Νότιας Κορέας, γράφει η βρετανική Guardian, θέτουν το ερώτημα αν η αδερφή θα αρχίσει να επισκιάζει σιγά-σιγά τη σύζυγο στις δημόσιες εμφανίσεις και στο ειδικό βάρος που θα κατέχει στην εξουσία. Η μία είναι μεν η Πρώτη Κυρία, η άλλη όμως είναι «αίμα» των Κιμ. Oπως φημολογείται, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παντρευτεί άλλες τρεις φορές, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ δημόσια με κάποια από τις άλλες συμβίες. Η Ρι Σολ Γιου ήταν η πρώτη που είχε αυτή τη χάρη, αν και φέτος το άστρο της μοιάζει να φθίνει, καθώς φέτος οι φορές που έχει εμφανιστεί στο πλευρό του συζύγου της έχουν μειωθεί σημαντικά.

Aντίθετα, οι φήμες θέλουν την Κιμ Γιο Ζονγκ, την αδερφή του προέδρου, να αναλαμβάνει περισσότερες εξουσίες και να γίνεται υπεύθυνη προπαγάνδας ή σύμβουλος του αδερφού της, ένα ρόλο που κατείχε ως πριν λίγα χρόνια η θεία της Κιμ Χονγκ Χούι, αδερφή του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. Εξάλλου, εδώ κι 60 χρόνια, τα μεγαλύτερα πόστα εξουσίας δίνονται κατά κανόνα στα μέλη της δυναστείας Κιμ.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ