Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο

Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο ονομάζεται Santa Cruz del Islote, βρίσκεται στην Καραιβική και ανήκει στην Κολομβία. Η έκταση του δεν ξεπερνάει τα 0,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι κάτοικοι του αριθμούν περίπου τους 1.247. 

Οι κατοικίες του αποτελούνται από καλύβες και χτιστά σπίτια και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση του νησιού, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, ενώ μόνο μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα.

Σχολεία, υπηρεσίες και καταστήματα δεν υπάρχουν και έτσι οι ντόπιοι αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός νησιού όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα… πόδια τους για να πάνε από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο διά ξηράς, αλλά και τις βάρκες, διασχίζοντας τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.Δυο τρία δέντρα αποτελούν τη μοναδική βλάστηση του νησιού, το οποίο συγκεντρώνει τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι διαμένουν στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού. 


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ