Οι αλεξίσφαιρες λιμουζίνες, τα πιστόλια και οι χούλιγκαν

Article featured image
Article featured image

Με δικό του αεροσκάφος το οποίο μάλιστα θα μεταφέρει δύο αλεξίσφαιρες λιμουζίνες, μια για τον ίδιο και μια για τη συνοδεία του, φτάνει αργά αύριο το απόγευμα στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν.

Τα πιστόλια

Τον Αμερικανό αξιωματούχο, για την επίσκεψη του οποίου πολλά λέγονται και ψιθυρίζονται, θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί εκατοντάδες αστυνομικοί, με πρώτα τα μέλη της ΜΜΑΔ θα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αξιοπιστία της κυπριακής αστυνομίας φαίνεται, ωστόσο, να μην είναι ικανοποιητική για τους Αμερικανούς (τους οποίος βεβαίως και δεν αδικούμε), γι’αυτό και τα μέλη της προσωπικής ασφάλειας Μπάιντεν θα έρθουν στην Κύπρο κουβαλώντας μαζί τους και τον δικό τους οπλισμό.

Χούλιγκαν και αλλαγή ξενοδοχείου

Όπως έχει εδώ και μέρες γίνει γνωστό, οι φόβοι και οι ανησυχίες για πιθανούς χουλιγκανισμούς και έκτροπα από ανεξέλεγκτους οπαδούς του ποδοσφαίρου, λόγω του τελικού κυπέλλου μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ερμή στο ΓΣΠ, είναι και ο λόγος που ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν και η πολυπληθής συνοδεία του θα μείνουν τελικά σε ξενοδοχείο της Λεμεσού και όχι στο Χίλτον της Λευκωσίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η συνοδεία Μπάιντεν πιθανόν να καταλάβει έναν ή δύο ορόφους σε γνωστό ξενοδοχείο της παραλιακής Λεμεσού.

Το πρόγραμμα

Η αρχή στο επίσημο πρόγραμμα του Αντιπροέδρου θα γίνει το πρωί της Πέμπτης με συνάντηση του με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου στην Αρχιεπισκοπή. Αν αυτό θα γίνει για τυπικότητα ή για μπίζνες δεν το ξέρουμε, αν και γνωρίζοντας τις επιχειρηματικές ευαισθησίες του Αρχιεπισκόπου μας καθόλου δεν θα εκπλαγούμε εαν πρόκειται για το δεύτερο.

Η συνέχεια θα δοθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και έπειτα επίσημο γεύμα, στο οποίο θα παρακαθίσουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής.

Ακολούθως ο Τζον Μπάιντεν θα μεταβεί στην αμερικανική πρεσβεία για να αποτίσει φόρο τιμής στον Αμερικανό πρέσβη, Ρότζερ Ντέιβις, που δολοφονήθηκε το 1974 και αργότερα θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη και θα μιλήσει σε επιχειρηματίες και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο κοινότητες. Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θα παρακαθίσει την Πέμπτη στις 18.00 σε δείπνο εργασίας με τους δύο ηγέτες, υπό την αιγίδα των Η.Ε., σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη.

Οψόμεθα

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου αρκετές λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων του Αντιπροέδρου να συναντηθεί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου, όπως κι άλλους Τ/κ πολιτικούς αρχηγούς, από όλο το πολιτικό φάσμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ