Της έκλεισαν το Facebook λόγω μιας φωτογραφίας

Article featured image
Article featured image

Έκπληκτη έμεινε η Καρλότα Τρεβιζάν όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πρόσβαση στο προφίλ της στο Facebook.

 

Μια φωτογραφία που ανήρτησε η 28χρονη Ιταλίδα Καρλότα ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους επικεφαλής του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης να της καταργήσουν τη σελίδα. Είχε προηγηθεί ένα μήνυμα από τους επικεφαλής του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης όπου την καλούσαν να αποσύρει μία φωτογραφία από τον τοίχο της…

Η εικόνα που έπρεπε άμεσα να εξαφανιστεί από τη σελίδα της απεικόνιζε δύο γυναίκες να φιλιούνται.

Σύμφωνα με την Τρεβιζάν, η οποία είναι μητέρα ενός 6χρονου παιδιού, είχε αναρτήσει τη λήψη δύο γυναικών να φιλιούνται την ημέρα κατά της ομοφοβίας, ωστόσο, η ενέργειά της δεν ήταν αρεστή ούτε από το Facebook ούτε από «φίλους» της.

Οι τελευταίοι, μάλιστα, της άσκησαν δριμεία κριτική, εκ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία την κάλεσε σε αυστηρό τόνο να αποσύρει την εικόνα γιατί «πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της», ενώ μία άλλη εξέφρασε την έκπληξή της, επειδή δεν ήξερε ότι η φίλη της ήταν… λεσβία.

Η 28χρονη απάντησε πως σε ένα φιλί ανάμεσα σε οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, εκείνη βλέπει μόνο την αγάπη και τίποτα άλλο.

Οι πραγματικές της φίλες, που δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την κίνησή της, αναπαρήγαγαν στο δικό τους προφίλ της φωτογραφία με το σύνθημα «ας διαγράψουν τα προφίλ όλων μας».

Η Τρεβιζάν, ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία της για αυτό που συνέβη, τονίζοντας πως εκείνη ως ενήλικη μπορεί να διαχειριστεί την αρνητική κριτική για μία τέτοια φωτογραφία. «Μία ανήλικη, όμως, πώς θα αντιδράσει;», διερωτάται. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δίνει έναν μικρό αγώνα και για την κόρη της, ώστε στο μέλλον να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Η ίδια, πάντως, δεν τα βάζει κάτω αφού απαιτεί να επανακτήσει την πρόσβαση στη σελίδα της, με όλες τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, εκ των οποίων και εκείνη με τις δύο νεαρές να φιλιούνται.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ