Ανοίγει το Βαρώσι;

Article featured image
Article featured image

Καθώς η ώρα πλησιάζει που το ιδιωτικό αεροσκάφος του Αμερικανού Αντιπροέδρου με τις αλεξίσφαιρες λιμουζίνες και τους οπλισμένους συνοδούς πρόκειται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, φουντώνουν οι φήμες για το τι τελικά είναι αυτό που κουβαλά στο χαρτοφυλάκιο του ο ισχυρός άνδρας από τις ΗΠΑ.

Εδώ και αρκετές μέρες οι πληροφορίες συγκεντρώνονται σε πιθανές «σημαντικές πρωτοβουλίες στο θέμα της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου».

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», οι δύο ηγέτες έχουν ετοιμάσει κοινό ανακοινωθέν για το άνοιγμα των Βαρωσίων σε ειδικούς για τεχνο-οικονομική μελέτη.

Το κείμενο, προστίθεται στο δημοσίευμα, έχει ήδη ετοιμασθεί και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Τζον Μπάϊντεν, την πρώτη τέτοιου είδους μετά το 1974 – όπως σημειώνεται – ίσως και να δημοσιοποιηθεί.

Στο κείμενο περιλαμβάνεται ότι ομάδα ειδικών από Κύπριους και ξένους θα αρχίσουν την τεχνο-οικονομική μελέτη για τα Βαρώσια, το πώς θα παραχθεί ένα αποτέλεσμα από αυτή την εργασία θα αποφασιστεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων και η εργασία θα περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την ανοικοδόμηση των Βαρωσίων. Στην έκθεση που θα ετοιμασθεί, θα περιλαμβάνονται και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πώς θα δημιουργηθεί ένα νέο λιμάνι στην Αμμόχωστο;», «πώς μπορεί να ανοίξει η Αμμόχωστος για διεθνείς κρουαζιέρες και εμπόριο;» και «ποιο είναι το κόστος της ανοικοδόμησης των Βαρωσίων;».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ