Σήμα SOS από το eBay

Article featured image
Article featured image

Η υπηρεσία ηλεκτρονικών πωλήσεων και δημοπρασιών eBay απευθύνει έκκληση στους χρήστες για άμεση αλλαγή των κωδικών πρόσβασης με λογαριασμό στην εταιρεία καθώς χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία από τις βάσεις δεδομένων της. Η αμερικανική εταιρεία επισημαίνει ότι η εν λόγω βάση δεοδμένων περιείχε κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία.

Ωστόσο, το eBay διαβεβαίωσε ότι δεν εκλάπησαν στοιχεία πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε πόσους λογαριασμούς χρηστών αφορά η παραβίαση. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να αναφερθούμε στον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι ενδέχεται να πρόκειται για μεγάλο ποσοστό λογαριασμών», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρι Ραμίρες.

Οι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης εργαζομένων του eBay, χάρη στους οποίους απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων μεταξύ των τελευταίων ημερών του Φεβρουαρίου και των πρώτων ημερών του Μαρτίου. Η εισβολή έγινε αντιληπτή πριν από μόλις δύο εβδομάδες. Τέλος το eBay διαβεβαιώνει ότι οι χάκερ δεν έκαναν συναλλαγές χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των χρηστών του eBay.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ