Το θέατρο Ριάλτο… ανάποδα

Article featured image
Article featured image

15 χρόνια έχουν περάσει από τον Μάιο του 1999 όταν το θέατρο Ριάλτο άνοιγε ξανά τις πόρτες του χάρη στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού το οποίο επανέφερε στην πόλη και στους ανθρώπους της,  αποκαταστημένο πια, το ιστορικό σινεμά της. Επανέφερε ένα χώρο ο οποίος αποτελούσε ζωντανό σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού για πάνω από πενήντα χρόνια.

Σε αυτά τα 15 χρόνια λειτουργίας οι πέραν των δύο χιλιάδων παραστάσεις, οι  σχεδόν ένα εκατομμύριο θεατές  αλλά και οι χιλιάδες καλλιτέχνες, που συνεργάστηκαν με το θέατρο Ριάλτο, καταδεικνύουν τη σημασία του, όχι μόνο ως μιας σκηνής με εξαιρετική υποδομή αλλά και ως ένας  πρότυπος πολιτιστικός οργανισμός  που καταξιώθηκε ως σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή, πλέον όχι μόνο της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων, το θέατρο Ριάλτο προγραμματίζει μια ειδική ξενάγηση, ανοικτή στο κοινό, για να γνωρίσουμε το ΡΙΑΛΤΟ… ανάποδα. «Μαζί θα περπατήσουμε στα παρασκήνια και τους βοηθητικούς χώρους του θεάτρου, νοιώθοντας έτσι, σε ένα βαθμό, όπως και οι καλλιτέχνες πριν ανέβουν στη σκηνή.

Η ξενάγηση θα συνδυαστεί με μουσική, ποτό και κουβέντα με τους ανθρώπους του θεάτρου.

Πέμπτη 29 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.00, ελεύθερη είσοδος. Πληρ. 77777745.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ