Η Δικαστική αποφάνθηκε και (όλοι) οι παράγοντες αντέδρασαν

Article featured image
Article featured image

Επανάληψη του αγώνα από το πρώτο λεπτό, σε ουδέτερη έδρα, χωρίς φιλάθλους. Αυτή είναι η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για τη τύχη του διακοπέντα αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Η θέση της ΑΕΛ είναι ότι πρέπει οι αγώνες να κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο τόνισε με δηλώσεις στην ιστοσελίδα www.sigmalive.com ο γενικός διευθυντής της ομάδας Πλουτής Αβραάμ.

«Επιμένουμε ότι η διακοπή του αγώνα ήταν μια λανθασμένη απόφαση. Το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στο γήπεδο στη παρουσία του κόσμου. Η ομάδα μας είναι η αδικημένη από όλη αυτή την ιστορία καθώς θα στερηθούμε την έδρα μας και το πιο δυνατό μας όπλο, τον κόσμο μας, στο πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς. Εκεί που ήμασταν 40 λεπτά μακριά από τον τίτλο, θα αναγκαστούμε να παίξουμε από την αρχή, χωρίς κόσμο και μακριά από το Τσίρειο στάδιο. Η θέση της ΑΕΛ, είναι ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο, στη παρουσία του κόσμου. Είμαι αισιόδοξος ότι οι παίκτες μας θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να στεφθούμε πρωταθλητές».

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Sports Express και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρεία. Ο κ. Πετρίδης ενημερώθηκε για την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής την ώρα που η εκπομπή βρισκόταν στον αέρα και δεν έκρυψε την έκπληξη αλλά και τον εκνευρισμό του για την απόφαση: «Γελώ για να μην κλαίω», ήταν η αρχική του τοποθέτηση πριν ανακοινώσει την απόφαση, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Είναι απαράδεχτη και δεν γνωρίζω πως πάρθηκε», ενώ για το ενδεχόμενο ο ΑΠΟΕΛ να εφεσιβάλει την απόφαση, τόνισε ότι αυτό είναι θέμα του Νομικού τμήματος της εταιρείας.

Το σκεπτικό της απόφασης από την Δικαστική

Απόσπασμα από την απόφαση: «Επιλέγουμε να δώσουμε με αυτή μας την απόφαση ακόμα μια ευκαιρία στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στις δύο εμπλεκόμενες ομάδες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να παίξουν ποδόσφαιρο και αφού τελειώσει το παιχνίδι ο ηττημένος να συγχαρεί τον νικητή για τη νίκη του στο γήπεδο και ο νικητής τον ηττημένο για την προσπάθειά του. Παρά τη σοβαρότητα των γεγονότων, πιστεύουμε πως θα ήταν δυσανάλογα επαχθής για την ΑΕΛ και άδικη, τυχόν απόφασή μας για καταλογισμό του αγώνα εναντίον της. Στη δική μας αντίληψη, μια τέτοια απόφαση θα ήταν άδικη και για τον ΑΠΟΕΛ γιατί θα του αποστερούσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη και το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Καταλήγουμε πως στη βάση όλων όσων έχουν αναφέρει, δικαιότερη επιλογή είναι η επανάληψη του αγώνα από την αρχή σε ουδέτερο γήπεδο και χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Το ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί εξ’ αρχής, σε αντιδιαστολή με τη συνέχιση του από το λεπτό της διακοπής και το ότι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο αντί στην έδρα της ΑΕΛ, είναι κατά το δυνατόν, επαρκείς αντισταθμιστικοί παράγοντες για το αθώο μέρος που είναι ο ΑΠΟΕΛ».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ