Δευτέρα οι κάμερες γυρνάνε στο «on»

Article featured image
Article featured image

Την ερχόμενη Δευτέρα (26/5) οι κάμερες στην Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία, ξεκινούν να καταγράφουν, αρχικά σε δοκιμαστική βάση μέχρι και την 1η Ιουνίου, ενώ από τις 2 Ιουνίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι από τις 2/6, όσοι παραβιάζουν το όριο ταχύτητας θα καταγγέλλονται.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, το νέο Σύστημα Φωτοεπισήμανσης αποτελείται από δύο σταθερές «κάμερες», οι οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι τα 50/χαω και θα καταγράφουν αυτόματα μόνο την ταχύτητα των μηχανοκινήτων οχημάτων.

Κατά την δοκιμαστική περίοδο, όποιος οδηγός παραβιάσει το όριο ταχύτητας θα δέχεται μια κλήση κατά την οποία θα του γίνεται παρατήρηση, ενώ απ’ εκεί και πέρα, από τις 2 Ιουνίου και έπειτα, η κλήση δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, καθότι θα ενημερώνεται για την έκδοση του εξωδίκου προστίμου. Οπότε, καλό είναι να έχουμε το νου μας, τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των άλλων οδηγών. Επιπλέον, δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ