«Όλη η Ευρώπη μας κοιτά γιατί καταδικάσαμε τη λιτότητα»

Article featured image
Article featured image

Η Ρένα Δούρου είναι η βέβαιη νικήτρια της Περιφέρειας Αττικής. Μιλώντας στα Προπύλαια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική νίκη στην Περιφέρεια Αττικής που συνδυάζεται με το ιστορικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές: «Για πρώτη φορά η Αριστερά κερδίζει εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο. Ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, με λιγότερη αξιοπρέπεια, δεν βολεύεται παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, προκοπή. Έχουμε ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας. Όλη η Ευρώπη μας κοιτά γιατί καταδικάσαμε τη λιτότητα. Υπάρχει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου και στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν κατάλαβαν πως νικήσαμε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουν μόνοι τους. Εμείς θα τους ρίξουμε με τους αγώνες μας. Συγχαίρω τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη γιατί έφτασε πάρα πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη έκπληξη στην Αθήνα. Είναι σα να κέρδισε ο Γαβριήλ. Συγχαίρουμε όλους τους νέους δημάρχους στης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διάττων αστέρας. Έχει βαθιές ρίζες στο λαό μας. Πάντα στους μεγάλους αγώνες δίπλα στο λαό ήταν η Αριστερά. Συγκροτούμε μια πλατιά πλειοψηφία. Πολύ σύντομα η μεγάλη ανατροπή. Σημερα κερδίσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, αύριο θα κερδίσουμε και τον πόλεμο».

Σε δηλώσεις της στα Προπύλαια η κα Δούρου τόνισε:

«Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα. Δώσατε έναν σπουδαίο αγώνα. Και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε.

Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος. Διαφορετικά. Κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα. Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με ήθος. Και ξέρουμε ότι η μάχη που απόψε κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή. Γιατί αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα. Ξεκινά ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας. Να τις αλλάξουμε στην Περιφέρεια Αττικής, να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.

Με τον ίδιο τρόπο όμως, τον ίδιο ακριβώς, θα πορευτούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί εμείς, με τους πολίτες, για τους πολίτες, από τους πολίτες, δίνουμε τα εχέγγυα ότι στη μείζονα περιφέρεια της πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι α΄και β΄κατηγορίας. Δεν θα υπάρχουν πολίτες α΄και β΄κατηγορίας.

Θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Έτσι θα διακυβερνήσουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που δούλεψαν  αυτούς τους τεσσερισήμισι μήνες χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια, όπως θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα: με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά. Και είναι το καλύτερο εχέγγυο ότι έτσι θα κυβερνήσουμε την περιφέρεια, έτσι θα κυβερνήσουμε την Αττική.

Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα. Μιά μέρα που την κάνατε όλοι εσείς, όλους τους προηγούμενους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιά μέρα που, όπως ξέρει η Αριστερά και όπως επιτάσσει η Δημοκρατία, θα είναι για όλους και για όλες.

Καλή συνέχεια στο μεγάλο αγώνα που έχουμε».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ