Η επιστροφή της Αθηνάς με ελληνόφωνο δίσκο

Article featured image
Article featured image

Συνήθως οι Ελλαδίτες καλλιτέχνες, κάνουν το έξτρα βήμα, αυτό του εξωτερικού, αφού κάνουν πρώτα κάτι στην Ελλάδα. Είναι όμως μια ερμηνεύτρια-τραγουδοποιός που το «έπαιξε» αντίστροφα.

Σε ένα από τα ταξίδια μου στην Θεσσαλονίκη, ήτανε αρχές του 2011, μπαίνοντας στο Metropolitan είδα φάτσα-κάρτα ένα CD με τίτλο «Ρeeling Αpples». Δεν ήξερα την Athena Andreadis, σκέφτηκα όμως ότι για να το προμοτάρουν τόσο πολύ κάτι καλό θα ‘ναι.

Το τσίμπησα. Και το άκουσα αρκετές φορές, όπως κάνω συνήθως με κάθε τι που μου είναι παντελώς άγνωστο. Μια δουλειά που περιείχε ένα πάντρεμα της folk-rock, pop, jazz και κλασσικής μουσικής με τις ελληνικές της ρίζες της, με το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρόσεκτο.

Παράλληλα, διάβαζα στο ίντερνετ ότι η Ελληνο-Αγγλίδα τραγουδοποιός Αθηνά Ανδρεάδη, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα για να γίνει μία από τις αγαπημένες μουσικούς του λονδρέζικου κοινού τραγουδώντας «Τζιβαέρι», είχε στο βιογραφικό της sold out συναυλίες, συμμετοχή σε φεστιβάλ όπως αυτά του Glastonbury και του SXSW στο Τέξας, κατείχε μια καλή θέση στον κατάλογο των ευπώλητων CDs του Amazon, αλλά και ότι της έκαναν αφιερώματα στη βρετανική τηλεόραση.

Και σήμερα έρχεται επιτέλους το πρώτο της ελληνόφωνο άλμπουμ με τίτλο «Γήινοι Άγγελοι». Η Αθηνά επιστρέφει στην Ελλάδα, υπογράφοντας η ίδια όπως πάντα τη μουσική και τους στίχους, με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την MINOS-EMI.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ