Ένα one-way ticket που έμεινε στ' αζήτητα

Article featured image
Article featured image

Ενώ ετοίμαζε βαλίτσα για Αθήνα, κλείνοντας μάλιστα one-way ticket, βρέθηκε ξαφνικά να είναι η φωνή στο σχήμα του Γιώργου Γρηγορίου, σ' ένα καινούργιο μαγαζί στην παλιά Λευκωσία. Μια ωραία ιστορία απ’ αυτές που κάποιος τις θυμάται για καιρό και έχει να λέει...

 

Τι σε έκανε να κλείσεις one-way ticket για Αθήνα;

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις σπουδές μου στην Ελλάδα μού ήταν και μου είναι αρκετά δύσκολο να προσαρμοστώ στους ρυθμούς της Κύπρου. Αυτό που είχα στο μυαλό μου κλείνοντας εισιτήριο χωρίς επιστροφή ήταν να επιστρέψω πίσω στην Αθήνα, να βρω μια part-time δουλειά και να συνεχίσω τις σπουδές μου, με ένα μάστερ στο πανεπιστήμιο που είχα κάνει και το πτυχίο μου και γενικότερα να ψάξω τη τύχη μου εκεί. Αυτά ήταν τα σχέδια μου.

Και πως βρέθηκες να τραγουδάς στην παλιά Λευκωσία;

Μετά από κάποιες ακουστικές εμφανίσεις με τον Γιώργο (Γρηγορίου), μου έγινε πρόταση από τον ίδιο για να τραγουδώ σε μία καινούργια μουσική σκηνή στην παλιά Λευκωσία που θα εμφανιζόταν με το συγκρότημά του. Μετά από αρκετή σκέψη αποδέχτηκα την πρόταση και έβαλα στην άκρη, για λίγο τουλάχιστον, τα σχέδια μου για έξτρα σπουδές στην Αθήνα.

Ποιά ήταν η σχέση σου με τη μουσική πριν αρχίσεις τις ζωντανές εμφανίσεις στο Αδιέξοδο Live;

Γενικά, η μουσική ήταν πάντα κάτι που αγαπούσα και ήθελα ν’ αποτελεί μέρος της ζωής μου. Άρχισα με κάποια μαθήματα πιάνου όταν ήμουν 6 χρονών και αργότερα συνέχισα με κάποια μαθήματα κιθάρας και τυμπάνων. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα ν' ασχοληθώ επαγγελματικά  γιατί φοβόμουνα ότι θα γινόταν ρουτίνα, ενώ δεν ήθελα κιόλας να εξαρτώμαι βιοποριστικά απ’ αυτό το πράγμα. Οι εμφανίσεις στο Αδιέξοδο είναι η μεγαλύτερη απόπειρα που έχω κάνει σ' αυτό το χώρο και ελπίζω να πάει καλά!

Τι έχεις σπουδάσει; Θα ήθελες να ασχοληθείς αποκλειστικά με κάτι που αφορά στη σπουδή σου ή ιδανικά θα ήθελες να συνδυάσεις και αυτά που κάνεις τώρα, το τραγούδι και τη δημοσιογραφία;

Έχω τελειώσει Πολιτικές Επιστήμες - Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Αθηνών. Από την αρχή ήταν μια επιλογή που ήξερα ότι δεν θα μου ανοίξει διάπλατα πόρτες για δουλειά αλλά το επέλεξα καθαρά λόγω των γνώσεων που θα μου προσέφερε. Προς το «παρών» δεν σκέφτομαι ότι θ’ ακολουθήσω τη σπουδή μου γι’ αυτό και θέλω να κάνω κάποια βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Σίγουρα όμως η μεγάλη μου αγάπη είναι και θα είναι η μουσική αλλά όχι σαν επάγγελμα.

Ποιο από τα άρθρα σου που έχουν δημοσιευτεί θυμάσαι πιο έντονα και γιατί;

Το άρθρο που θυμάμαι πιο έντονα είναι αυτό για την «χρήση της κάνναβης στην ιατρική βιομηχανία» που έγραψα για την City. Εκτός του ότι μου είχε κάνει εντύπωση η διοργάνωση μιας τέτοιας συζήτησης για ένα θέμα που αποτελεί τεράστιο ταμπού στην Κύπρο, το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο και είχα την τύχη ν' ακούσω και να λάβω μέρος σ' ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο.

 

Πέραν από την κουβέντα με τη Νάσια Λίνα, αρπάξαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος, προσπαθώντας κυρίως να πάρουμε γεύση απ' αυτό που συμβαίνει τα Παρασκευοσάββατα στο «Αδιεξόδο Live», μια και πλέον δεν έχουν μείνει και πολλά σχήματα που να παίζουν αυτού του είδους τη μουσική.

Γιώργος Γρηγορίου(κιθάρα-φωνή)

Τι τραγούδια παίζετε με το συγκρότημα;

Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από ελληνόφωνα τραγούδια με βάση το ροκ και το έντεχνο! Από Ξυλούρη μέχρι  Τρύπες και από τους αδερφούς Κατσιμίχα μέχρι τον Μητροπάνο. Παίζουμε όμως και κάποια κομμάτια και από ξένη μουσική.

Ξαφνιάζεσαι όταν ο κόσμος ζητά ν’ ακούσει τα δικά σου τραγούδια;

Όταν παίζω δικά μου τραγούδια και ειδικότερα όταν μου τα ζητά το κοινό, είναι για μένα μια από τις σημαντικότερες στιγμές της νύχτας. Με συγκινεί όταν ο κόσμος τραγουδά τα τραγούδια μου και όταν στο τέλος χειροκροτεί.

Ρολάνδης Λαζίδης (κιθάρα)

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μπάντα έχει groupies, εννοώντας φανατικό κοινό που τους στηρίζει;

Είναι σημαντικό για ένα συγκρότημα να καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό και πιστεύω πως αυτή η μπάντα το έχει. Με την ενέργεια που σου μεταφέρει σε κάνει να απολαμβάνεις και να εκτιμάς ακόμα περισσότερο αυτό που κάνεις και πιστεύω πως ανταποδίδουμε και εμείς πίσω.

Γιώργος Σάββα (τύμπανα)

Δίπλα από το μαγαζί σας είναι το Royal, το οποίο φιλοξενεί events με λαϊκούς καλλιτέχνες. Σας ενοχλεί ή θα έλεγες πως αυτό έχει μια όμορφη αντίφαση;

Δεν θα έλεγα ότι μας ενοχλεί γιατί κατά την γνώμη μου το κάθε είδος μουσικής είναι ξεχωριστό, όπως και το είδος μουσικής που ερμηνεύουμε εμείς. Ο κόσμος μας έρχεται να ακούσει το συγκεκριμένο στυλ μουσικής που παίζουμε, όπως πηγαίνει και στο Royal να ακούσει το λαϊκό του. Τώρα για το αν είναι μια όμορφη αντίφαση, ο καθένας μπορεί να το πάρει όπως θέλει!

Στέφανος Κουτέλης (μπάσο)

Μέχρι τώρα σε είχαμε δει σε ρόλο κιθαρίστα! Πώς προέκυψε το μπάσο;


Προτιμώ τον όρο μουσικός, αντί κιθαρίστας. Η μουσική για να παιχτεί χρειάζεται εργαλεία κι ένα απ’ αυτά, ίσως από τα πιο σημαντικά για μία ορχήστρα, είναι το μπάσο. Έτσι ανέλαβα εγώ και μου δίνεται η ευκαιρία να το εξασκήσω. Έπειτα, είναι δυσεύρετοι οι μπασίστες γενικά στη Κύπρο, πόσω μάλλον οι διαθέσιμοι για εμφανίσεις και δουλειές.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, Αδιέξοδο Live, παλιά Λευκωσία, 23.00, €5. Πληρ. 22752789.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ