Πήρε πτυχίο στα 99

Article featured image
Article featured image

Ο ορισμός της δια βίου μάθησης και της αιώνιας φοιτήτριας είναι η Αμερικανίδα Τζέσι Ουάιτ, η οποία σε ηλικία 99 ετών και μετά από 75 χρόνια κατάφερε να πάρει πτυχίο στη στενογραφία και τη λογιστική.

Η γιαγιά από το Μέιν των ΗΠΑ έπρεπε να είχε αποφοιτήσει από το 1939, ωστόσο, αν και είχε περάσει επιτυχώς όλα της τα μαθήματα, δεν είχε καταβάλει, λόγω οικονομικών δυσκολιών, το πόσο των 5 δολαρίων, το οποίο ήταν απαραίτητο για την έκδοση του πτυχίου. Σε μια ξεχωριστή τελετή, η κα. Ουάιτ παρέλαβε το πτυχίο της από τον Άλαν Στέχλε, πρόεδρο του Beal College , ο οποίος ήταν εκείνος ο οποίος τελικά πλήρωσε τα 5 δολάρια, για λογαριασμό της.

Η 99χρονη είχε πει σε μία φίλη της ότι τελικά ποτέ δεν είχε πάρει το πτυχίο της και εκείνη επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο, για να τακτοποιηθεί μία εκκρεμότητα πολλών ετών. Η γιαγιά, κατά τη διάρκεια της ζωής της, υπέφερε από πολιομυελίτιδα, η οποία της προκάλεσε κάποια αναπηρία, ωστόσο παρά τις δυσκολίες, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως λογίστρια. «Ήταν υπέροχα, διασκέδασα αρκετά», δήλωσε η 99χρονη στο ABC για την τελετή της αποφοίτησής της και πρόσθεσε: «Η ζωή μου δε θα ήταν πλήρης χωρίς το πτυχίο».


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ