Στο μουσείο με τη μάσκα και το πέδιλο

Article featured image
Article featured image

Υποβρύχιο εικαστικό πάρκο, όπως αυτό που υπάρχει στο Κανκούν του Μεξικό, με γλυπτά και κατασκευές, που θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας προκειμένου να ενισχύσει αυτό που έχει ονομαστεί «εμπειρία του επισκέπτη».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα και άμεσα στις αρχές Μαΐου ενέκρινε πρόταση που υποβλήθηκε για την κατασκευή ενός υποβρύχιου εικαστικού πάρκου. Το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και με αυτό το σημείο αναφοράς την εμπειρία του επισκέπτη».

Εξήγησε πως τα υποβρύχια εικαστικά πάρκα αποτελούνται από διάφορα γλυπτά και κατασκευές τα οποία συνάδουν με το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή, δηλαδή είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Θέλουμε να κάνουμε στην Αγία Νάπα ένα πάρκο όπως αυτό που υπάρχει στο Κανκούν του Μεξικό, το οποίο περιέχει πέραν των 400 γλυπτών και έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, αφού μπορεί κάποιος να δει τα εκθέματα μόνο με μάσκα χωρίς να χρειαστεί να κάνει κατάδυση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ