Χωρίς τραπεζάκια και πάρτυ

Article featured image
Article featured image

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα πανεπιστήμια προκειμένου να ψηφίσουν. Ωστόσο, για όσους έχουν σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο και θυμούνται πως ήταν το σκηνικό τέτοιες μέρες, σε καμία περίπτωση η εικόνα δεν θυμίζει τις αναμετρήσεις του παρελθόντος, αφού ακόμα και τα γνωστά τραπεζάκια που οι διάφορες παρατάξεις έστηναν στα φουαγιέ έχουν στην πλειοψηφία τους εξαφανιστεί.

Η οικονομική στενότητα της εποχής έχει ακόμη ως αποτέλεσμα οι φοιτητικές παρατάξεις να μη διοργανώνουν πλέον ούτε τις περίφημες εκδρομές, πάρτυ και εκδηλώσεις άλλων εποχών.

Το βασικό σύνθημα της άλλοτε τρέντι και πρωτοπόρου στα πάρτι ΔΑΠ είναι «Υπάρχει λόγος», με τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ να δίνει έμφαση στην ασφάλεια των πανεπιστημίων με κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε κανόνες και στην ύπαρξη φύλαξης.

«Η δημόσια δωρεάν παιδεία και η διαφάνεια» είναι το βασικό σύνθημα της ΠΑΣΠ, όπως εξηγεί ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων Μιχάλης Νικηφόρος. Τονίζει οτι η ΠΑΣΠ λέει «όχι» στη διαγραφή φοιτητών, λόγω εξάντλησης χρόνου σπουδών και την κατάργηση του ασύλου.

Με σαφές αντιμνημονιακό χαρακτήρα «κατεβαίνουν» τέλος ασφαλώς τα ΕΑΑΚ. Βασικό τους σύνθημα, όπως λέει, ο Γιάννης Σιαμαντάς, φοιτητής μέλος των ΕΑΑΚ είναι «Η νεολαία δεν ψάχνει για σωτήρες παίρνει τη δύναμη στα χέρια της», ενώ στην αφίσα αναφέρεται «όχι στο Μνημόνιο».


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ