Ο Κέβιν Ντουράντ MVP του NBA (άφησε δεύτερο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς)

Article featured image
Article featured image

Τον πρώτο του τίτλο ως Πολυτιμότερος Παίχτης (MVP) της κανονικής περιόδου του NBA κατέκτησε χθες (Τρίτη) ο αστέρας των Oklahoma City Thunder, Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έτσι «σταμάτησε» το σερί δύο συναπτών τίτλων του «γίγαντα» ΛεΜπρόν Τζέιμς των Miami Heat.

 

Η επικράτηση του Ντουράντ στην ψηφοφορία ήταν ξεκάθαρη, με τον αστέρα των Thunder να συγκεντρώνει 1.232 βαθμούς, έναντι 891 του Τζέιμς. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μπλέικ Γκρίφιν των Los Angeles Clippers.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, που είδε τους Thunder να πετυχαίνουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα πίσω από τους San Antonio Spurs, ο Ντουράντ είχε κατά μέσο όρο 32 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Για την ιστορία, έγινε ο πρώτος παίχτης που πετυχαίνει τουλάχιστον 32 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά παιχνίδι, έπειτα από τη σεζόν 1989-90 που το είχε πετύχει ο Μάικλ Τζόρνταν.

Παράλληλα, ο Ντουράντ «έσπασε» το ρεκόρ του Τζόρνταν για διαδοχικά παιχνίδια με τουλάχιστον 25 πόντους (41), που κρατούσε με 40 ο Air Michael από το 1986-87.

Οι Thunder βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους ημιτελικούς των πλέι-οφ της Δύσης, όπου χάνουν από τους Los Angeles Clippers με 1-0, έχοντας χάσει μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας.


Πηγή: ΣΚΑΪ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ