Τι κάνουν οι πραγματικοί άντρες

Article featured image
Article featured image

Τσουνάμι αντιδράσεων που εκδηλώνεται κυρίως μέσω των σόσιαλ μίντια, προκαλείται σε όλο τον κόσμο, μετά την απαγωγή 200 και πλέον ανήλικων κοριτσιών στη Νιγηρία από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Χιλιάδες χρήστες του Twitter τουιτάρουν το χάσταγκ «#RealMenDontBuyGirls» (Οι πραγματικοί άντρες δεν αγοράζουν κορίτσια) ενώ δυναμικά στον αγώνα έχουν εισέλθει και πολλοί σελέμπριτις του Χόλιγουντ.

Μετά το γυναικείο hashtag #BringBackOurGirls (Φέρτε μας πίσω τα κορίτσια μας), για την προώθηση του οποίου πρωτοστάτησε η ίδια η Μισέλ Ομπάμα, τώρα ακολουθεί ο ανδρικός πληθυσμός με το σύνθημα – hashtag  #RealMenDontBuyGirls (οι αληθινοί άνδρες δεν αγοράζουν κορίτσια)

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως το #RealMenDontBuyGirls δεν είναι μια καινούργια εκστρατεία αλλά είχε ξεκινήσει τρία χρόνια πριν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Άστον Κούτσερ και της Ντέμι Μουρ, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας στην παιδική πορνεία. Στην εκστρατεία έχουν μέχρι σήμερα συμμετέχει μεγάλα ονόματα όπως Σον Πεν, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέιμι Φοξ, Τζάστιν Τιμπερλέικ, Έβα Λογκόρια, Σοφία Βεργκάρα, Τζέσικα Μπίελ κ.ά. 

Ασφαλώς, τώρα με την παγκόσμια κινητοποίηση αναφορικά με την υπόθεση της Νιγηρίας η λίστα όλο και μεγαλώνει. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ