Η Σχολή Αιγαία... θα γεμίσει με τέχνη

Article featured image
Article featured image

Στις 11-22 Ιουνίου, όλοι οι χώροι της σχολής Αιγαία θα γεμίσουν με τέχνη, με αφορμή την ετήσια τελική έκθεση του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Στην έκθεση θα παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά των φοιτητών των κλάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ανάλογα δείγματα της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή Αιγαία, στα επίπεδα των ομάδων τέχνης ενηλίκων, ομάδων φωτογραφίας, χαρακτικής, μόδας και ομάδων προετοιμασίας εξετάσεων όλων των επιπέδων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στις 11 Ιουνίου στις 20.00 στο κτίριο της Σχολής στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81. Την έκθεση επίσης θα προλογίσει και η Δρα. Ελένη Μελή, πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Εκτός από το εικαστικό εκθεσιακό μέρος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, φοιτητές και μαθητές θα παρουσιάσουν διάφορα εικαστικά δρώμενα, fashion show με δικές τους δημιουργίες, διατηρώντας την παράδοση που θέλει την ετήσια έκθεση της σχολής, να αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για τα εικαστικά δρώμενα της Λευκωσίας και ολόκληρης της Κύπρου.

Η φετινή έκθεση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα αφού σηματοδοτεί το τέλος μιας μακροσκελούς έρευνας, για την πρώτη φάση της εργασίας «Σύγχρονη Συνάντηση με την Παράδοση», που ξεκίνησε τον Αύγουστο 2013 από το ακαδημαϊκό προσωπικό, τους φοιτητές και μαθητές της σχολής Αιγαία, καθώς και από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η θεματολογία της έρευνας έχει σαν κεντρικό άξονα την Κυπριακή παράδοση. Σε εποχές που η ανάγκη για «στροφή προς τα μέσα», αποτελεί θέμα επιβίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και θέμα αναγωγής της σε σύγχρονο εικαστικό και σχεδιαστικό προϊόν, οι φοιτητές της σχολής προσεγγίζουν σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς και παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις, καλύπτοντας όλους τους κλάδους των καλών & εφαρμοσμένων τεχνών.

Ζωγραφική, γλυπτική και εγκαταστάσεις χώρου, φωτογραφία, μόδα, κοσμήματα και αντικείμενα, εικονογράφηση, γραφικές τέχνες, μνημειακή τέχνη, animation είναι μερικές από τις εικαστικές και σχεδιαστικές προτάσεις των φοιτητών και μαθητών, οι οποίες έχουν στόχο να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πρότυπου αποτελέσματος μέχρι το τέλος του 2015, στο οποίο επενδύει η σχολή Αιγαία με την έμπνευση και υλοποίηση της εργασίας «Σύγχρονη Συνάντηση με την Παράδοση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ