Place your bets please [Που να στοιχηματίσεις στο Μουντιάλ]

Article featured image
Article featured image

Εν αρχή ην τα πρακτορεία στοιχημάτων. Εδώ και μήνες έχουν βγάλει τις αποδόσεις για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το ολόχρυσο αγαλματάκι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τους ακολούθησαν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι που είτε παίζουν στοίχημα είτε όχι έχουν να καταθέσουν τη δική τους άποψη για τον τελικό νικητή.

 

Πρόσφατα στο χορό μπήκαν και οι οικονομολόγοι. Το Economist έβγαλε τις δικές του προβλέψεις, το Forbes το ίδιο.

Εμείς όμως επιλέξαμε την Goldman Sachs η οποία κάνει τη δουλειά εδώ και χρόνια και βασίζεται σε οικονομικές και ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Αν, λοιπόν, επιμένετε να ποντάρετε σε κάποιο στοίχημα για τον τελικό νικητή ίσως η Goldman να σας βοηθήσει.

Τι βλέπει η Goldman

Η 67 σελίδων έκθεση καλύπτει όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και περιλαμβάνει την ανάλυση για την κάθε ομάδα ξεχωριστά βάσει της καθαρά αγωνιστικής δυναμικής της δεδομένη στιγμή και βάσει της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Οι πιθανότητες, όμως, βγαίνουν με βάση τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 50 ετών σε συνδυασμό με τα τελευταία αποτελέσματα και άλλες μεταβλητές παραμέτρους.

Με βάση λοιπόν αυτή τη μέθοδο η Goldman Sachs θεωρεί πως η Ελλάδα έχει 60.6% πιθανότητα να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού και μάλιστα με τρεις ισοπαλίες!

Οι ομάδες που θα την ακολουθήσουν στη φάση των 16 είναι η Βραζιλία, η Ολλανδία, η Ουρουγουάη, η Γαλλία, το ΙΡΑΝ, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Κροατία, η Ιταλία, η Κολομβία, η Αργεντινή, το Εκουαδόρ, η Ρωσία και η Πορτογαλία.

Με λίγα λόγια αφήνουν εκτός συνέχειας την Αγγλία, αλλά αυτό είναι κάτι  που δεν εκπλήσσει και πολλούς με βάση το ρόστερ των λιονταριών.

Για τη φάση των 8 δίνουν περισσότερες πιθανότητες σε Βραζιλία, Ουρουγουάη, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή και Πορτογαλία από τις οποίες οι Βραζιλία, Γερμανία, Αργεντινή και Ισπανία θα βρεθούν στον ημιτελικό.

Από αυτή την τετράδα προκύπτει ο ονειρικός τελικός μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής στον οποίο η οικοδέσποινα θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι προβλέψεις τους είναι αρκετά λογικές και δεν εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο, αν συνυπολογίσεις βέβαια το γεγονός πως οι ευρωπαϊκές ομάδες τα πηγαίνουν χάλια μόλις περάσουν τον Ωκεανό και ότι το κλίμα της Βραζιλίας είναι ικανό να κάνει τους ήδη καταπονημένους Ευρωπαίους να σέρνονται.

Βέβαια, εξίσου καταπονημένοι είναι και οι αστέρες της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ουρουγουάης που επίσης αγωνίζονται στα εξοντωτικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά τουλάχιστον γι’ αυτούς οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τόσο δύσκολες από πλευράς προσαρμογής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ