Ωδή στο ελληνικό αυτοκίνητο

Article featured image
Article featured image

Αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα. Ή αυτοκίνητα του διεθνούς χώρου για τα οποία Έλληνες συνετέλεσαν στη δημιουργία τους. Παλαιότερα αλλά και νεότερα. Όλα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στην έκθεση «Made By Hellas», μια ιδέα του ιδρυτή του ιδρύματος Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, μέρος της συλλογής του οποίου θα είναι και το 50% των εκθεμάτων. Τα υπόλοιπα έχουν προσφερθεί από άλλα μουσεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με έμφαση στην καινοτομία, αλλά και από ιδιώτες.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν, επίσης, Έλληνες σχεδιαστές αυτοκινήτων από τον ελληνικό αλλά και το διεθνή χώρο, συγγραφείς βιβλίων για ελληνικά οχήματα, αλλά και ερευνητές της αρχαίας και της νεότερης κλασικής τεχνολογίας, που έχουν μελετήσει αρχές σοφών όπως ο Αρχιμήδης και ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς, που εφαρμόστηκαν διαχρονικά στην τεχνολογία της αυτοκίνησης. 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, 6-30/6, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Ιουλιανού 35 & Γ΄ Σεπτεμβρίου, 210 8816187

www.hellenicmotors.commuseum.gr


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ