Ένα φεστιβάλ δρόμου με κέφι και ουσία

Article featured image
Article featured image

Ένα φεστιβάλ δρόμου «γεμάτο κέφι και χρώμα», για τα δικαιώματα των προσφύγων που ζουν ανάμεσά μας, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προσφύγων.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει ο ΜΚΟ «Future Worlds Center» μαζί με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο και με το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 «Εδώ και χρόνια, πολλά κράτη και περιοχές γιορτάζουν τις δικές τους ημέρες και βδομάδες αφιερωμένες στους Πρόσφυγες. Το 2000, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών γιόρτασε την 50στή επέτειο της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και όρισε την 20ή Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Προσκαλείστε όλοι να συμμετάσχετε μαζί μας σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, περικυκλωμένοι από έργα τέχνης και χειροτεχνίες φτιαγμένες από πρόσφυγες και υπό τη συνοδεία έθνικ μουσικής» προστίθεται.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουνίου, στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 18.00-22.00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ