Οι Ολλανδοί ήταν ιπτάμενοι [Απίστευτα αρνητικά ρεκόρ για την Ισπανία]

Article featured image
Article featured image

Απίστευτο και όμως αληθινό: Τα 5 γκολ που «έφαγε» η Ισπανία από την Ολλανδία (5-1) ήταν περισσότερα από όσα είχε δεχτεί σε Μουντιάλ 2010 και Euro 2012 μαζί! Ανάλογη συντριβή, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας του... 1950.

 

Η ιστορία επαναλήφθηκε για την Ισπανία καθώς τέσσερα χρόνια μετά την ήττα της στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (1-0 από την Ελβετία) έχασε και στο πρώτο της ματς στα γήπεδα της Βραζιλίας, όμως το χαστούκι τώρα ήταν σαφώς πιο δυνατό.

Αφενός γιατί δέχτηκε πέντε γκολ από την Ολλανδία, ομάδα που την είχε κερδίσει το 2010 στον τελικό και είχε κατακτήσει το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορία της και αφετέρου γιατί η «φούρια ρόχα» δεν είχε συνηθίσει τους φίλους της σε τέτοιους αγωνιστικούς διασυρμούς.

Για την ακρίβεια η τελευταία φορά που δέχτηκε πέντε γκολ σε επίσημο ματς ήταν πριν από 64 χρόνια: στις 13 Ιουλίου 1950 όταν η Βραζιλία την είχε κονιορτοποιήσει με 6-1 κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που γινόταν και τότε στη «χώρα της σάμπα».

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως στον αγώνα κόντρα στους «οράνιε» δέχτηκε περισσότερα γκολ από όσα είχε δεχτεί στις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις που είχε πάρει μέρος.

Σε σύνολο 13 αγώνων που έδωσε για το Μουντιάλ του 2010 (7) και για το Euro 2012 (6), η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις 3 φορές (!), στα ματς με Ελβετία, Χιλή (στο Μουντιάλ) και Ιταλία (πρεμιέρα Euro 2012).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ