Ο πρώτος δίσκος των Zilla κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Article featured image
Article featured image

«This one’s for the President» είναι ο τίτλος του πρώτου CD της κυπριακής blues-rock μπάντας The Zilla Project. Ο δίσκος παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά, αιφνιδίως, το Σάββατο 31 Μαΐου στο «Savino Live» στη Λάρνακα, ενώ αναμένεται μία ακόμη τουλάχιστον παρουσίαση στη Λευκωσία, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.

 

Μετά από μια πορεία 5 χρόνων και μια έντονη παρουσία σε μεγάλα και μικρά φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και μπαρ με ζωντανή μουσική σε όλη την Κύπρο, οι Zilla Project παραθέτουν την παρθενική δισκογραφική τους απόπειρα.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου στην Κύπρο στο studio Eleven63 από τον Αντρέα Τραχονίτη και την Μικαέλλα Τσαγγάρη και με συμπαραγωγό τον Λευτέρη Μουμτζή. Το εξώφυλλο καθώς και το layout του CD φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Χριστοφίδης και οι φωτογραφίες είναι του Silvio Rusmigo. Το mastering έγινε στην Σκωτία από τον Denis Blackham στο «Isle of Skye Mastering».

Εκτός από τα μέλη του συγκροτήματος, τους Μανώλη «Big Mo» Βουράκη στα φωνητικά και τις κιθάρες, το Νικόλα «Honeyman» Μελή στα πλήκτρα, τον Όμηρο «Bagman» Ανδρέου στο μπάσο και τον Στέφανο «Medicine man» Μελετίου στα τύμπανα, στο δίσκο εμφανίζονται και αρκετοί άλλοι μουσικοί. Φωνητικά τραγουδούν οι Τεύκρος Νεοκλέους, Ζάρα Ντερ Αρακελιάν, Μαριάννα Μουμτζή, Λευτέρης Μουμτζής, Αντρέας Τραχωνίτης και Μικαέλλα Τσαγγάρη, η οποία επιπρόσθετα τραγουδάει και ντουέτο με τον Μανώλη στο κομμάτι «Grace». Στο ίδιο κομμάτι εμφανίζονται και οι Παύλος Μιχαηλίδης και Μιχάλης Κουλουμής στο βιολί.

Το «This one’s for the President» προτείνει 11 κομμάτια εκ των οποίων τα δύο διασκευές: το «Death Letter» του Son House και το πασίγνωστο «Mercedes Benz» της Janis Joplin. Επίσης, περιλαμβάνει δύο ορχηστρικά και 7 αυθεντικά κομμάτια. Παρότι το κάθε κομμάτι του δίσκου διαφέρει στυλιστικά  από τα υπόλοιπα, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα διακρίνεται από μια πρωτοφανή και ειλικρινή ομοιογένεια σε ήχο και χαρακτήρα. Οι Zilla Project δεν προσπαθούν σε καμία στιγμή να γίνουν αρεστοί, παρά μόνο να παρουσιάσουν το καλύτερο αποτέλεσμα, μένοντας πιστοί στο ύφος της μουσικής που υπηρετούν από την πρώτη στιγμή της σύστασης τους.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον δίσκο από τα καταστήματα «Music Gallery» σε όλη την Κύπρο, από το www.louvana.com.cy και σύντομα, ηλεκτρονικά, από τα itunes και το cdbaby.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μπάντα, όπως και να εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μέσω της διαδυκτιακής τους σελίδας www.zillaproject.com ή να τους βρείτε στο Facebook, στην σελίδα www.facebook.com/ZillaProject.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ