Συνεχίζονται οι μάχες για τον χασισοβολώνα

Article featured image
Article featured image

Με δύναμη 600 επίλεκτων αστυνομικών και με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ένοπλες επιχειρήσεις στο χωριό Λαζαράτι της Νότιας Αλβανίας, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους χασισοβολώνες στην Ευρώπη.

Λεπτομερέστερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι, μετά από μάχες με τους ντόπιους καλλιεργητές που έχουν πάρει τα όπλα για να προστατεύσουν τις φυτείες τους, κατάφερε και κατέστρεψε 10.000.000 χασισόδεντρα μέσα στο χωριό.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, ο οποίος ηγείται προσωπικά της επιχείρησης, δηλώνει ότι αυτή θα συνεχιστεί «μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία ρίζα». Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση εξέφρασε ο Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε. 

Την ίδια ώρα, διαμάχες ξεσπούν στο αλβανικό κοινοβούλιο, όπου βουλευτές αφήνουν υπαινιγμούς ότι οι χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι χαίρουν πολιτικής στήριξης. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την απορία του για τη σιωπή της αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε, η αντιπολίτευση κίνησε μαζικές διαδηλώσεις με συνθήματα κατά των ναρκωτικών, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δήλωση για την σημαντικότερη επιχείρηση της αστυνομίας κατά των μεγαλύτερων χασισοκαλλιεργητών στην Ευρώπη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ