«Της Λεμεσού τα Χρώματα» από τον Πανίκο Τσαγγαρά

Article featured image
Article featured image

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 18 Ιουνίου έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Πανίκου Τσαγγαρά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λεμεσό, στις 20.00, από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου.

Ο Ζωγράφος θα παρουσιάσει έργα ζωγραφικής με λάδι σε καμβά, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν μέσα από επιτόπια παρατήρηση, καταγράφοντας τις εικαστικές αξίες της περιοχής, της Λεμεσού, αλλά και την ενέργεια του τόπου. Χωρίς να χρησιμοποιεί/παρατηρεί φωτογραφικές εκτυπώσεις, ο καλλιτέχνης ο οποίος επισκεπτόταν καθημερινά το φυσικό τοπίο, με το ίδιο φως της ημέρας, μέχρι να ολοκληρώσει το έργο, μέσα από μια νεορεαλιστική και ιμπρεσσιονιστική αντίληψη και προσέγγιση.

Τα τοπία της πόλης της Λεμεσού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λεμεσού, αποτέλεσαν για τον Ζωγράφο το έναυσμα και το ερέθισμα για δημιουργία. Η αίσθηση της χαράς, της φρεσκάδας και της ελευθερίας μέσα στο τοπίο και την εικόνα της Λεμεσού, έγιναν αντιληπτά από τον καλλιτέχνη μέσα από την πρώτη ματιά για την πόλη αυτή, αλλά και την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Η ποικιλία και η διαφορετικότητα στο τοπίο της Λεμεσού ασκεί γοητεία στον κάθε ευαίσθητο άνθρωπο ο οποίος θέλει να το παρατηρήσει και να το απολαύσει. Από την κοσμοπολίτικη και πολύβουη τουριστική περιοχή μέχρι τη γοητευτική περιοχή της ησυχίας και της περισυλλογής στο Λέιτις Μάιλ και την αλυκή.  Οι όμορφοι σε σχήμα και χρώμα βράχοι της Λαϊκής Λευκοθέας στην Αγία Φύλα και οι φορτισμένοι από την Ιστορία λόφοι του Κουρίου με την παραλία του. Οι κάμποι της Επισκοπής αλλά και ο πλούτος στους Υδατοφράκτες. Όλα τούτα τα κοντινά μας, αλλά συνάμα απόμακρα και «απαρατήρητα», αποτέλεσαν αφορμή για ζωγραφική δημιουργία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ