Online τα γλυπτά της Αθήνας

Article featured image
Article featured image

Μετά από έξι μήνες έρευνας, φωτογραφήσεων και καταγραφής, οι atenistas έβγαλαν στο διαδικτυακό «αέρα» το σάιτ «Γλυτπά της Αθήνας».

Όπως αναφέρουν οι atenistas «Ήταν αρχή του έτους όταν ειδική ομάδα που σύστησαμε, ξεκίνησε το δύσκολο έργο καταγραφής των αγαλμάτων της Αθήνας (του Δήμου Αθηναίων αρχικά) από το μηδέν. Σκοπός να φτιαχτεί ένας ιστότοπος και χάρτης που θα τα φωτογραφήσει από ικανούς φωτογράφους, και θα αναζητηθούν/ καταγραφούν πλήρη στοιχεία για τον γλύπτη, το έργο, και το πρόσωπο που απεικονίζεται».

Με αυτά τα λόγια, οι atenistas δημοσιοποιούν το εξαιρετικό σάιτ www.athenssculptures.com. Μέσα από το σάιτ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν περισσότερα από 320 γλυπτά -περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα- με φωτογραφία, στοιχεία του γλύπτη, το υλικό και το έτος κατασκευής τους, καθώς και πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζουν ή το θέμα που πραγματεύονται.

Επίσης, υπάρχει και χάρτης που σημειώνεται η ακριβής θέση των γλυπτών. Η ταξινόμηση των γλυπτών γίνεται ανά υλικό, ανά περιοχή και ανά δημοτικό διαμέρισμα. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταχωρήσεις, έχοντας ως απώτερο στόχο να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για όλα τα υπαίθρια γλυπτά σε όλο το λεκανοπέδιο.


Πηγή: Αthens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ