Το «Nymphomaniac» παίζει και Λευκωσία

Article featured image
Article featured image

Πέραν από την Λεμεσό που βλέπει «Nymphomaniac», όπως είχαμε γράψει προ λίγων ημερών, ενημερωνόμαστε ότι η σπουδαία ταινία του Λαρς Φον Τρίερ προβάλλεται και στο Cine Studio στη Λευκωσία από τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.

 

Το πρώτο μέρος (Nymphomaniac: Vol. 1) παρουσιάστηκε ήδη Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα Δευτέρα (2/6) θα πραγματοποιηθεί μια τελευταία προβολή.

Το στόρι του πρώτου μέρους

Γυρνώντας στο σπίτι του ένα βράδυ, ο μεσήλικας εργένης Σέλιγκμαν βρίσκει μια κοπέλα να κείτεται χτυπημένη στο πεζοδρόμιο. Αφού προσφέρεται να καλέσει το ασθενοφόρο ή την αστυνομία κι εκείνη αρνείται, την περιμαζεύει στο σπίτι του για λίγο τσάι και ξεκούραση. Στη διάρκεια της νύχτας, η Τζο θα του εξιστορήσει το πώς έφτασε μέχρι το σπίτι του, τα χρονικά δηλαδή μιας αυτοδιαγνωσμένης νυμφομανούς. Η Τζο, όταν ανακάλυψε τη δύναμη που έκρυβε το φύλο της, άρχισε να καταστρέφει τα ανόητα αρσενικά που έπεφταν σαν μύγες στο μέλι. Οι ερωτικές εξομολογήσεις της Τζο, που εσκεμμένα έζησε το σεξ χωρίς έρωτα και αγάπη, μοιράζονται από τον Φον Τρίερ στα πέντε κεφάλαια του πολυσυζητημένου «Nymphomaniac: Μέρος Α».

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, Παρασκευή 6/6, Τρίτη 10/6, Τετάρτη 11/6 και Πέμπτη 12/6, θα παρουσιαστεί στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το δεύτερο μέρος (Nymphomaniac: Vol. 2).

Το δεύτερο μέρος

Η σεξουαλική οδύσσεια της Τζο και του Λαρς Φον Τρίερ συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος της ταινίας, ολοκληρώνεται όμως στα τρία τελευταία κεφάλαια με έναν απρόοπτο, ανατρεπτικό τρόπο, ο οποίος επιβεβαιώνει την ακραία κινηματογραφική πονηριά του τολμηρού Δανού, του μοναδικού auteur που μπορεί να κάνει σινεμά ιδεών με τόσο απολαυστικό τρόπο.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00 (Κυριακή στις 20.00).

Πληροφορίες 96420491, info@ofk.org.cy, www.ofk.org.cy, αλλά και στο facebook page του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ