Υπόγειο τείχος από πάγο

Η κατασκευή ενός υπόγειου τείχους από πάγο άρχισε σήμερα στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, με στόχο να αντιμετωπισθεί η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα τοξικών υδάτων στο χώρο. Το μήκους 1,5 χλμ. τείχος γύρω από τα κτίρια των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων ελπίζεται ότι θα εμποδίσει τη μόλυνση των υπογείων υδάτων εμποδίζοντάς τα να ρέουν μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων.

Η Tokyo Electric Power Co, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσπαθεί να βρει κάποια λύση για τις μεγάλες ποσότητες μολυσμένου από ραδιενέργεια ύδατος, καθώς συνεχίζει να διοχετεύει νερό σε τρεις αντιδραστήρες για να τους διατηρήσει ψυχρούς. Οι πυρήνες των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού είχαν αρχίσει να λιώνουν μετά το τσουνάμι που έπληξε την εγκατάσταση το Μάρτιο του 2011.

 Η κυβέρνηση θα δαπανήσει περίπου 32 δισεκ. γεν σ' αυτό το χωρίς προηγούμενο σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου 1.550 σωλήνες θα περάσουν βαθιά μέσα στο έδαφος ώστε να κυκλοφορεί μέσω αυτών ψυκτικό υγρό και να παγώνει το γύρω χώμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ