Από τοπική καινοτομία σε διεθνή επιτυχία

Article featured image
Article featured image

Στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που ειδικεύονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών βασίζονται στο κυπριακό λογισμικό Quorum για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οργανωμένα και μεθοδικά.

Το Quorum είναι ένα προηγμένο λογισμικό σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης από την κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών InfoScreen και χρησιμοποιείται κυρίως από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής.

Το Quorum εκτιμάται πως καλύπτει το 70% της αγοράς στους προαναφερθέντες τομείς στην Κύπρο και χρησιμοποιείται από πελάτες σε 16 χώρες.

H InfoScreen αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη βοήθεια ευρωπαϊκής επιχορήγησης που έλαβε το 2010, και που προσφέρεται τώρα μέσω του νέου προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον ίδιο τρόπο κυπριακά startups μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις και επιπλέον στήριξη μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου Neelie Kroes. Στόχος του Startup Europe είναι η ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η στήριξη των web και ICT start-ups για να μπορέσουν να ακμάσουν στην Ευρώπη και να συνεισφέρουν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η InfoScreen, μέσω της καινοτόμου τεχνολογικής λύσης που εισήγαγε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκμοντερνισμό και στην αναβάθμιση του τομέα των Εταιρικών Υπηρεσιών στην Κύπρο.

Η εισαγωγή του Quorum, επέτρεψε στις εταιρείες που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα, να προσφέρουν μία διεθνώς ανταγωνιστική υπηρεσία, αναβαθμίζοντας τον κλάδο και διατηρώντας το κόστος λειτουργίας στα ίδια επίπεδα. Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο, τη Σερβία και το Χονγκ Κονγκ και τώρα σκοπεύει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της σε διεθνείς αγορές, ειδικότερα στην Ασία.

Πίσω από αυτή την εθνική επιτυχία, βρίσκεται μία δυνατή ομάδα ανθρώπων με άριστη γνώση για το προϊόν τους, που μοιράζονται έναν κοινό στόχο και δουλεύουν μαζί οργανωμένα και μεθοδικά για συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο το ότι η εταιρεία ήταν η πρώτη στον τομέα της που διακρίθηκε με το πιστοποιητικό ‘Investors in People’ το 2012. Ένα χρόνο μετά, ο κύριος Τόνυ Έλληνας, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ήταν υποψήφιος για το σημαντικό βραβείο «Άνδρας της Χρονιάς 2013», στην κατηγορία «Καλύτερος Μάνατζερ», για τα επιτεύγματά της InfoScreen τα τελευταία χρόνια.

Ο κύριος Έλληνας δήλωσε: «Ο τομέας των υπηρεσιών έχει μέλλον στην Κύπρο και βασίζεται στην ανθρώπινη γνώση. Μπορείς να κάνεις θαύματα με μία ομάδα δύο ατόμων, οπότε αν το έχεις τότε απλά κάντο. Γίνε ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και ακολούθησε το όνειρο. Αν έχεις πάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις.»

Για περισσότερες πληροφορίες για την Infoscreen πατήστε εδώ ή ακολουθείστε τη σελίδα στο Twitter με το @QuorumCentral.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ