Ξύλο σε πτήση της Ryanair

Article featured image
Article featured image

Πανδαιμόνιο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε πτήση της Ryan Air που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Πάφος, είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο Μακεδονία στις 22:00.

Ένας μεσήλικας κατευθύνθηκε στο πιλοτήριο και άρχισε να χτυπά την πόρτα, φωνάζοντας στους πιλότους στα ελληνικά να του ανοίξουν γιατί είναι ο μηχανικός του αεροπλάνου.

Όταν ο αεροσυνοδός προσπάθησε να τον σταματήσει, εκείνος τον χτύπησε άγρια. Στη συμπλοκή παρενέβησαν και 4-5 Κύπριοι επιβάτες και έτσι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα κατσαβίδι. 

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική στροφή και προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αρχικά όλοι φοβήθηκαν ότι μπορεί να επρόκειτο για αεροπειρατεία. 

Πέρα από το σοκ, οι επιβάτες, οι οποίοι χθες βράδυ διανυκτέρευσαν στην Αθήνα είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι ελληνικές αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι όντως πρόκειται για μηχανικό αεροπλάνων, ελληνικής καταγωγής, που εργαζόταν στην Ryanair, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πιλότος του αεροσκάφους. 

Πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη μιλούν για άτομο το οποίο πάσχει από ψυχωσική συνδρομή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ