Το Φεστιβάλ Δράματος ανοίγει αυλαία στις 4 Ιουλίου

Article featured image
Article featured image

Αυλαία σηκώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος για 18η συνεχή χρονιά. Το ποικιλόμορφο πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί υπόσχεται στιγμές συγκίνησης, αλλά και ευθυμίας στο θεατρόφιλο κοινό και στους φίλους του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Από τις 4 έως τις 28 Ιουλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραστάσεις από την Κροατία/Σλοβενία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνουν το πρόγραμμα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2014, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα στο πλαίσιο των δύσκολων οικονομικών πραγματικοτήτων που βιώνουμε τώρα στην Κύπρο. Εντούτοις οι διοργανωτές έμειναν πιστοί στο στόχο τους για παρουσίαση παραστάσεων που προβάλλουν την ιδιαιτερότητα του αρχαίου δράματος και προωθούν το ποιοτικό θέατρο, συνεχίζοντας τη στήριξη της κυπριακής δημιουργικότητας, και ανοίγοντας παράλληλα εποικοδομητικούς διαλόγους με άλλες χώρες.

Φέτος, όλες οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Εθνικό Θέατρο Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, Pandur.Theaters, Σλοβενία & Dubrovnik Summer Festival, Κροατία

Μήδεια του Ευριπίδη: 4 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου & 6 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία

 

Ε.Θ.Α.Λ. (Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού), Κύπρος

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή: 8 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου/ 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία & 12 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

 

Highway Productions & Λυκόφως ΑΜΚΕ, Ελλάδα

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη: 13 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου & 14 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

 

La Fondazione Instituto Nazionale Del Dramma Antico, Ιταλία

Ορέστεια: Χοηφόροι, Ευμενίδες του Αισχύλου: 18 Ιουλίου,  Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία & 19 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου

 

Compagnie José Besprosvany / IDEA asbl, Βέλγιο

Οιδίποδας του Olivier Kemeid, βασισμένο στο Σοφοκλή: 21 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία & 22 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

 

Αμφίκτιο Θέατρο, Κύπρος

Άλκηστις του Ευριπίδη: 25 Ιουλίου,  Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία / 27 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου & 28 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

 

Παράλληλη εκδήλωση για το «Έτος Μνήμης Κώστα Μόντη» από το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. (Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου), Κύπρος

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, σε διασκευή Κώστα Μόντη: 7 Ιουλίου, Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας & 8 Ιουλίου, Αρχοντικό της Οδού Αξιοθέας

 

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00. Εισιτήρια €10 & €5 (μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι). Πληροφορίες 70002414/www.greekdramafest.com. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων www.SoldoutTickets.com.cy και www.soldoutticketbox.com μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της SoldoutTickets. Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ θα συνοδεύονται από ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Η παράσταση Φιλοκτήτης θα συνοδεύεται και με ρώσικους υπέρτιτλους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ