Ανάμεσα στους τοίχους μιας πολυκατοικίας

Article featured image
Article featured image

Η παράσταση «Flat 102» παρακολουθεί μια ομάδα ενοίκων μιας μικρής πολυκατοικίας, με διαφορετικές γεωγραφικές καταβολές. Κεντρικό πρόσωπο η Α., μια Κύπρια, έγκυος και μόνη. Ζει με τη γάτα της στο Flat 102. Γείτονές της στο 103 είναι ένα αγαπησιάρικο ζευγάρι Ισραηλινών και στο 101 μια μικροβιοφοβική Ελλαδίτισσα φοιτήτρια. Στο πιο πάνω διαμέρισμα προσφάτως αφίχθηκε ένας Πολωνός μποξέρ-οικονομικός μετανάστης. Η Α. κρατά αποστάσεις από τους γείτονές της. Την ενοχλούν μυρωδιές από φαγητά που δεν ξέρει, μουσικές που δεν καταλαβαίνει και θόρυβοι από συνήθειες που της φαίνονται περίεργες.

Η παράσταση προσεγγίζει την έλλειψη ιδιωτικότητας και ταυτόχρονα την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων σε μια σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία. Πρόκειται για μια performance με έναν ηθοποιό, ένα σχεδιαστή ήχου και έναν προτζέκτορα, σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Σκορδή. Η πρωτοτυπία της παράστασης ωστόσο έγκειται στην πειραματικό της χαρακτήρα. Στη σκηνή το μόνο πραγματικό πρόσωπο θα είναι η Ά, ενώ οι γείτονες θα ακούγονται μόνο μέσω ηχογραφημένων διαλόγων ή θα εμφανίζονται μέσω οπτικογραφημένων βίντεο που θα προβάλλονται σε οθόνη. Το σκηνικό είναι αφαιρετικό και δεν θα γίνει χρήση πραγματικών αντικειμένων. Όλοι οι ήχοι (αντικείμενα, περιβάλλον, κ.λπ.) θα δημιουργούνται τεχνητά, είτε επί τόπου είτε ηχογραφημένα, από το Μουσικό Παραγωγό/Σχεδιαστή Ήχου που θα βρίσκεται επί σκηνής και θα αλληλεπιδρά με τη βασική performer.

Στην παράσταση συμμετέχουν άτομα από το Ισραήλ, την Πολωνία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κύπρο, πραγματώνοντας έτσι τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της σύγχρονης κοινωνίας που σχολιάζει το έργο, δίνοντας θετικό παράδειγμα δημιουργικής συνύπαρξης και συνεργασίας. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του theYard.Residency.14. Συνδιοργανωτής: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 14, 15 και 16 Ιουνίου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό, στις 20.30. Είσοδος: €10. Πληρ. 96579895.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ