Πετύχαμε τον στόχο μας!

Article featured image
Article featured image

Με περισσότερους από 2000 επισκέπτες και 500 συμμετέχοντες,  έκλεισαν τον κύκλο τους οι 47οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής, που διεξήχθησαν στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες. Κείμενο/φωτογραφίες Ανδρέας Κάτσιης.

 

Στον αθλητικό τομέα, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής, αποτελούν για την Διεθνή Ομοσπονδία F.I.T.A.S.C. τη  μεγαλύτερη ετήσια σκοπευτική διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου. Γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την χώρα μας, η ανάθεση και διοργάνωση τους.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα και το ενδιαφέρον αθλητών από όλο τον κόσμο και των διεθνών ΜΜΕ.

Η διοργάνωση των αγώνων έγινε στο Διεθνές Σκοπευτήριο Λεμεσού, στο Αρμενοχώρι, ξεκινώντας από την περασμένη Τετάρτη με την τελετή έναρξης ενώ συνέχισαν με το αγωνιστικό μέρος έως και την Κυριακή, όπου είχαμε την  τελική κατάταξη με την βράβευση των νικητών.

H City ήταν εκεί…

Ένταση, ενθουσιασμός και ένα πολύ φιλικό κλίμα συναγωνισμού, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, μεταξύ αθλητών και των επισκεπτών.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δηλώνουν ενθουσιασμένοι και τονίζουν την σημαντικότητα τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων. «Τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις, δίνουν άλλο κύρος στο προφίλ της Κύπρου, πρέπει πλέον να ξεφύγουμε από το τρίπτυχο, ήλιος-θάλασσα-φαγητό. Η Κύπρος ως ευρωπαϊκή χώρα, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Δημήτρη Λόρδου, ο ποιοτικός τουρισμός είναι εκείνος που χρειάζεται το νησί, ειδικά τώρα, στην περίοδο που διανύουμε.


Υπολογίζεται πώς χάρη στους αγώνες, προστέθηκαν στο τουριστικό προϊόν, την εβδομάδα που διήρκησαν, πέραν των 6000 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων, χωρίς να προσθέσουμε τη διατροφή, τη διακίνηση και τη διασκέδασή τους.


Ούτε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας κος Jean- Francois Palinkas δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόσο από πλευράς οργάνωσης, αλλά και από πλευράς προσέλευσης του κόσμου που ερχόταν για να παρακολουθήσει τους αγώνες. «Θεωρώ πώς η Κύπρος έχει την δυνατότητα να αναλάβει και να φέρει εις πέρας μεγάλα αθλητικά γεγονότα , όπως αυτό. Νοιώσαμε ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο νησί και αυτό είναι πολύ βασικό στοιχείο για την ψυχολογία των αθλητών».

Κατηγορίες και βραβεύσεις

Οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε σύνολο 200 δίσκων, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Βετεράνων και Σούπερ Βετεράνων. Από κυπριακής πλευράς, η ομοσπονδία συμμετείχε στους αγώνες με 115 αθλητές, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής.

Οι αγώνες βρίσκονταν κάτω από τη διαιτησία 40 διεθνών διαιτητών, εκ των οποίων οι 32 ήταν Κύπριοι με αρχιδιαιτητή της διοργάνωσης τον κ. Γιαννάκη Ηρακλέους.

Οι πρώτες 3άδες της κάθε κατηγορίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

Open Score

1 SZERDAHELYI András HUN 184

2 BRIGHTWELL Steve GBR 183

3 WINSER Mark GBR 182+25

Junior

1 CECCHETTI Mattia ITA 172

2 MORIN Maxime FRA 170+20

3 JERI Tamás HUN 170+18

Ladies

1 HALL Cheryl GBR 176

2 LAPARRA CUENCA Beatriz ESP 172

3 TORRES MENDIETA Antonia ESP 165

Veteran

1 BRIGHTWELL Steve GBR 183

2 SPADA Veniero ITA 177

3 MARCHERON Alain FRA 175

Super Veteran

1 RIST Ken GBR 165

2 HOWE Paddy GBR 164

3 BIDWELL John GBR 161

Η παράδοση των Κυπρίων στο κυνήγι και στην σκοποβολή, μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία μια νέας κουλτούρας ως προς την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών. Οι αθλητικές διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας αποτελούν  τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης της χώρας μας, προσελκύοντας ολόχρονα, επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής τάξης. Η δημιουργία νέου προφίλ για τα προϊόντα και της υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος είναι επιβεβλημένη. Η διοργάνωση των 47ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα είναι τι ακολουθεί μετά…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ