Και το Frederick με Βοτανόκηπο/Λαχανόκηπο

Article featured image
Article featured image

Ο Βοτανόκηπος και Λαχανόκηπος του Πανεπιστημίου Frederick, δημιουργήθηκαν από τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεών της που έχουν ως στόχο την προστασία, διατήρηση, παρουσίαση και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του νησιού μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον κήπο και να γνωρίσουν τα είδη που φιλοξενούνται εκεί, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λαχανικά από το Λαχανόκηπο.

Το Πανεπιστήμιο Frederick κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει το μοναδικό στην Κύπρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) και διδακτορικό (PhD) στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Επιπλέον, το 2013, το Πανεπιστήμιο Frederick κατέκτησε το βραβείο στην  κατηγορία «Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα», στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απονομή των 3ων Περιβαλλοντικών Βραβείων της Green Dot Κύπρου. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ