«Βαδίζοντας με τον Καβάφη – Limassol Residency»

Article featured image
Article featured image

Προωθώντας το στόχο για επικοινωνία και συνεργασία με καλλιτέχνες άλλων χωρών, τo E.KA.TE.  διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά plenner  (plein air / residency).

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου μας με το σχολείο Τέχνης των Πάνω Πολεμιδιών, όπου θα φιλοξενηθεί μια ομάδα καλλιτεχνών από την Αλεξάνδρεια (έξι καθηγητές του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Αλεξάνδρειας), στα πλαίσια ανταλλαγής με το plenner  (plein air / residency) που έγινε στην Αλεξάνδρεια στο σπίτι του Καβάφη, επ’ ευκαιρία των Καβαφείων. Εκεί φιλοξενήθηκαν και δημιούργησαν πέντε καλλιτέχνες, μέλη μας.

Μαζί τους θα δουλέψουν και ανάλογος αριθμός δικών μας καλλιτεχνών καθώς και εικαστικοί επισκέπτες που θα πηγαινοέρχονται στην πόλη της Λεμεσού και θα δουλεύουν με τους υπόλοιπους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις από καλλιτέχνες, μουσική, περιδιαβάσεις στην πόλη, και άλλα.

Το plenner  (plein air / residency) θα λάβει χώρα στα studio «Πάνω Πολεμίδια School of Art», και θα διαρκέσει από τις 9-17 Ιουνίου του 2014.

Tα εγκαίνια της έκθεσης των έργων που θα δημιουργηθούν στο συμπόσιο, θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.από τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας κο Παύλο Παρασκευά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον υπόγειο χώρο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ηρώων μέχρι τις 22/6 συμπεριλαμβανομένης. 

Το συμπόσιο διοργανώνει η κα Κατίνα Κώστα, εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Ε.ΚΑ.ΤΕ., στην Λεμεσό.

 

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν από Αλεξάνδρεια:

Professor Safaa Abd El Salam

Professor Mohamed Ahmed Helah

Professor Abd El Salam Eid Eid

Professor Tarek Zabady

Mohamed Abd El Salam El Sadik

Norhan El Sayed Anwor

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν μέλη Ε.ΚΑ.ΤΕ. (μόνιμοι):

Δωρίτης Σάκης,

Ευσταθίου Στέλλα,

Κώστα Κατίνα

Μιχαήλ Χαπίλου Μαρία

Χριστοφή Ηλέκτρα

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν μέλη Ε.ΚΑ.ΤΕ. (επισκέπτες):

Παντελή Ξένια

Φίλλιπς Φίλιππος

Φούτρου Θεοδώρα

Φυσέντζου Δέσποινα

Χατζηγεωργίου Νίτσα


Michael Vaughan-Smith



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ