Τα λάθη που κάνουμε με το αντιηλιακό

Article featured image
Article featured image

Αν και το τριήμερο που περνούμε δύσκολα ο ήλιος θα «μας κάψει», αφού έχει προβλεφθεί πως θα είναι κυριολεκτικά «του κατακλυσμού», ο Ιούνιος είναι εδώ και όσα τερτίπια και αν κάνει ο καιρός, οι εξορμήσεις στις παραλίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε τη πρώτη σας μέρα στον ήλιο, αλλά και όλο το καλοκαίρι;

Εστιάστε πολύ στο σωστό αντιηλιακό, κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σας. Το ανοιχτό δέρμα κοκκινίζει εύκολα, ενώ το μελαχρινό δέρμα μαυρίζει αμέσως. Όλα τα αντηλιακά πάνω από SPF25 είναι μια ισχυρή προστασία από τον ήλιοΤο αντηλιακό σας χρειάζεται ανανέωση κάθε 4-5 ώρες. Άλλωστε, κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα πρέπει να ξαναβάζετε, ειδικά στους ώμους και στην πλάτη σας. 

Προσέξτε τον τύπο του δέρματός σας και για έναν ακόμη λόγο: τα ευαίσθητα, με τάσεις για αλλεργίες δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακά με φυσικά φίλτρα, ενώ αν έχετε δέρμα με τάση ακμής, αναζητάτε ένα ελαφρύ, oil-free προϊόν. Για ξηρό δέρμα, επιλέγουμε κάποιο σε μορφή κρέμαςΗ ευαισθησία του παιδικού δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία είναι αυξημένη και πρέπει να προμηθευτείτε αντιηλιακό ειδικά γι' αυτά, ανάλογα με την ηλικία τους, και φυσικά να αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες 10.00–16.00.

Να βάζετε αντιηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας πριν την έκθεση στον ήλιο και να το ανανεώνετε, καθώς κάθε φορά που κάνετε βουτιά ή παίζετε κάποιο άθλημα, η προστασία μειώνεται κατά 20-30%.  Τα αντιηλιακά που ξέμειναν από το προηγούμενο καλοκαίρι, πλέον δεν είναι κατάλληλα. Μόνο εάν δεν εχουν ανοιχτεί και είναι μέσα στα χρονικά όρια της ημερομηνίας λήξης, μόνο τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. 

Όταν είστε στην πόλη, να βάζετε αντηλιακό, και όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε κάθε σημείο που εκτίθεται στον ήλιο.Μην αφήνετε τα αντιηλιακά στον ήλιο γιατί μειώνεται η δράση τους.

Μην τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό: να φροντίζετε να βάζετε μια ικανοποιητική ποσότητα στο σώμα σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ