«Ο Ιησούς θα ευλογούσε τον γάμο των ομοφυλοφίλων»

Article featured image
Article featured image

«Αν ζούσε στις μέρες μας, ο Ιησούς θα υποστήριζε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων», δήλωσε ο Βρετανός καλλιτέχνης σερ Έλτον Τζον, ο οποίος σχεδιάζει να παντρευτεί του χρόνου «σε μια πολύ ήσυχη τελετή» τον επί χρόνια σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις.

Υποστήριξε ότι ο Χριστός θα ήταν υπέρ της ένωσης αυτής, διότι ήταν, όπως εξήγησε, «γεμάτος αγάπη και ευσπλαχνία». Ο σερ Έλτον χαρακτήρισε «αναχρονιστικούς και ανόητους» τους κανόνες της Αγγλικανικής Εκκλησίας, οι οποίοι απαγορεύουν το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ιερέων και υποχρεώνει τους καθολικούς κληρικούς να μην παντρεύονται.

Ο Βρετανός μουσικός είπε στο Sky News πως «οι ιεράρχες της Εκκλησίας, οι υπέρμαχοι των παραδόσεων, μπορεί να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, όμως οι καιροί έχουν αλλάξει».

Ο Eλτον Τζον εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, «κάνει καλή δουλειά» και έπλεξε το εγκώμιο του Πάπα Φραγκίσκου χαρακτηρίζοντάς τον υπέροχο.

«Με έχει ενθουσιάσει με την ανθρωπιά και την ανεκτικότητά του» είπε για τον Ποντίφικα ο βρετανός τραγουδοποιός, επισημαίνοντας ότι «ο Πάπας έκανε την Καθολική Εκκλησία πιο ανοιχτή και αυτό θα έπρεπε να παραδειγματίσει την Αγγλικανική Εκκλησία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ