Φοροφυγάδες και οι Arctic Monkeys

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των βρετανικών Times, οι Arctic Monkeys βρίσκονται σε μια μεγάλη λίστα καλλιτεχνών που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή μεγάλων ποσών.  

Η εν λόγω λίστα η οποία πιθανόν διέρρευσε από στέλεχος της εταιρείας και βρέθηκε στα χέρια του thetimes.co.uk περιλαμβάνει γιατρούς, επιχειρηματίες και δικηγόρους υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και ακόμη 1600 κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή.

Στα διάσημα ονόματα που βρίσκονται δίπλα από το συγκρότημα συγκαταλέγεται ο George Michael, o ηθοποιός Sir Michael Caine, η τραγουδίστρια Katie Melua και η παρουσιάστρια Anne Robinson. Όλες οι διάσημες προσωπικότητες φαίνεται πως «πείραξαν» τα βιβλία επενδύοντας σε ένα αμφιλεγόμενο σύστημα φοροαποφυγής μιας εταιρείας ονόματι Liberty.

Ο Alex Turner, frontman των Arctic Monkeys και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας κατέβαλαν ποσά που ξεκινούσαν από τις 38.000 λίρες και έφθαναν τις 84.000 ώστε να αποφύγουν φόρους που θα ξεκινούσαν από τις 557.000 λίρες και θα άγγιζαν το 1.1 εκατομμύριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του συγκροτήματος αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ