Θα το σηκώσει ο Μέσι στο «Μαρακανά»;

Article featured image
Article featured image

Με δύο αποκρούσεις στα πέναλτι ο Ρομέρο έστειλε μετά από 24 χρόνια την Αργεντινή στο γνωστό -για 3η φορά- μεγάλο ραντεβού με τη Γερμανία.

 

Το να το σηκώσει ο Μέσι στο «Μαρακανά», είναι μια ονείρωξη που στοίχειωνε τα  πιο τρελά όνειρα των Αργεντινών. Μόνο με τη μεγάλη κούπα θα μπορούσε ο κοντός παικταράς να εξυψωθεί ως ισότιμος του Μαραντόνα. Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει όσα ο Θεός στα δικά του Μουντιάλ, αλλά ακόμα και άφαντος στον ημιτελικό με την Ολλανδία, θα έχει την ευκαιρία του στο μεγάλο ραντεβού του τελικού. Εκεί όπου περίμενε πιο εμφατικά από ποτέ η Γερμανία, για την επανάληψη των θρυλικών μαχών τους.

Η Αργεντινή θα διεκδικήσει το τρίτο τεράστιο τρόπαιο της και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον τερματοφύλακας της. Οράνιε και Αλμπισελέστε αλληλοεξουδετερώθηκαν, κανονική διάρκεια και παράταση είχαν ελάχιστες φάσεις και κανένα γκολ και στα πέναλτι έλαμψε ο Σέρχιο Ρομέρο. Ο πορτιέρο της Μονακό απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Φλάαρ και την τρίτη του Σνάιντερ (αυτή ήταν τρομερή εκτίναξη). Οι δικοί του πάλι ευστόχησαν σε όλα τα δικά τους και οι Λατίνοι νίκησαν με 4-2 και άφησαν τους αντιπάλους τους για ακόμα μία φορά χωρίς κατάκτηση Μουντιάλ.

Ο τελικός λοιπόν θα είναι Γερμανία-Αργεντινή. Τον είδαμε το 1986, το 1990 και θα τον απολαύσουμε και τώρα, με τα Πάντσερ να έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα της μίας ημέρας έξτρα ξεκούρασης και τους Αργεντινούς να κουβαλούν και το βάρος των 30 έξτρα λεπτών αυτής της παράτασης. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα του Μέσι να ντυθεί Μαραντόνα; Στον ημιτελικό πάντως ίσα που τον είδαμε...

Το ξέσπασμα του Μέσι στο νικητήριο πέναλτι:


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ