Με δόσεις οι άδειες κυκλοφορίας [Για όσους επιθυμούν]

Article featured image
Article featured image

Μετά την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή, πλέον θα μπορούμε να εξοφλήσουμε τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

 

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα οχήματα για τα οποία οφείλονται καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας για τα τρία τελευταία έτη δεν θα διαγραφούν όταν τα τρία χρόνια συμπληρώνονται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών σε επόμενη συνεδρία θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκταθεί η δυνατότητα πληρωμής με μηνιαίες δόσεις και στις άδειες κυκλοφορίας που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2014 και τη δυνατότητα πληρωμής των νέων τελών κυκλοφορίας σε δόσεις μικρότερες των εξαμηνιαίων.

Στο κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε αρχικά, εκτός από τη δυνατότητα αποπληρωμής των καθυστερημένων χρεών με δόσεις, παραχωρούσε εκπτώσεις μέχρι και 30% στους ασυνεπείς οδηγούς. Η διάταξη αυτή προσέκρουσε στη διαφωνία της Τρόικας, ενώ και μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών είχαν διατυπώσει διαφωνία με την παραχώρηση εκπτώσεων επειδή έκριναν ότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται οι ασυνεπείς και τιμωρούνται οι συνεπείς πολίτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ