Το σήκωσε η Γερμανία [1-0 στην παράταση]

Article featured image
Article featured image

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια ήταν αρκετά ισορροπημένος με τη Γερμανία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Αργεντινή έδειχνε πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για την Αργεντινή ήταν στο πρώτο ημίχρονο όταν από λάθος του Τόνι Κρος ο επιθετικός της Αργεντινής Ιγκουαΐν βρέθηκε μόνος του με το τέρμα, αλλά πλάσαρε εκτός εστίας.

Η Γερμανία είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και στο 81' ο Τόνι Κρος έχασε μια καλή ευκαιρία σε υποδειγματική επίθεση των Γερμανών.

Το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Στο 7ο λεπτό της παράτασης η Αργεντινή έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιο.

Στο 113ο λεπτό όμως ήρθε το γκολ που έκρινε τον αγώνα με τον Μάριο Γκέτσε, έναν παίκτη που μπήκε ως αλλαγή. Στόπαρε ωραία με το στήθος και εκτέλεσε με τη μία, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

H Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κέρδισε Παγκόσμιο Κύπελλο στην αμερικανική ήπειρο. Είναι το τέταρτο κύπελλο που κατακτά στην ιστορία της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ