Όταν το παραμύθι δεν έχει happy end

Article featured image
Article featured image

Με το σλόγκαν «Πότε σταμάτησε να σου φέρεται σαν να είσαι πριγκίπισσα;» ο καλλιτέχνης από τη Μέση Ανατολή με το ψευδώνυμο Saint Hoax παρουσιάζει σε ένα πρωτότυπο πρότζεκτ πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ ως θύματα κακοποίησης, σε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Η καμπάνια φέρει τον τίτλο «Happy Never After» και σκοπό έχει να τονίσει ότι καμία κοπέλα ή γυναίκα δεν είναι ασφαλής από το να κακοποιηθεί σωματικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά, ακόμα κι αν είναι η Γιασμίν, η Άριελ, η Σταχτοπούτα ή η Ωρόρα (Ωραία Κοιμωμένη).

«Ως καλλιτέχνης από τη Μέση Ανατολή, νιώθω πάντα την ανάγκη να υψώνω τη φωνή μου για την αδικία και την ανισότητα που επικρατεί στην περιοχή μου» δήλωσε ο Hoax στην Huffington Post, προσθέτοντας πως «τα θύματα κακοποίησης δεν είναι μόνα και δεν είναι ποτέ αργά για να αντιδράσουν».

Στόχος της καμπάνιας, είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και να ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν τις περιπτώσεις και τους θύτες τους, προκειμένου οι αρχές να αποτρέψουν τυχόν επανάληψη αυτών των φαινομένων.


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ