Πολύ θυμωμένοι με τα χημικά οι Κρητικοί

Με αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα το Σάββατο, 19 Ιουλίου κορυφώνονται οι δεκαήμερες δράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά από μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί, το πρώτο ραντεβού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που έχει χαρακτηριστεί παγκρήτια είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, που στόχος των διοργανωτών είναι να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Σήφη Χιωτάκη, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου. Η κινητοποίηση είναι κρίσιμη και κομβική και πρέπει όλοι να το καταλάβουν, δίνοντας με την παρουσία τους το ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης του Κρητικού λαού στη διαδικασία της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για την αποστολή τριών πλοιαρίων με περίπου 40 επιβαίνοντες, με στόχο την όσο το δυνατόν κοντινότερη προσέγγιση στο αμερικανικό πλοίο «Cape Ray» πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ