Συνταγές της Πιτσίλλας #12: Κουνέλι στιφάδο

Article featured image
Article featured image

Εποικοδομητικότατος ο πρωινός περίπατος στην εντός των τειχών Λευκωσία και το προσκύνημα στον Άγιο Φανούριο (σύντομα να φτιάξουμε και μια πίττα στο όνομά του)... Με το που βγαίνω από την εκκλησία, τσουπ, ένας σάκος με κρεμμύδια από φθαρτέμπορα της περιοχής έρχεται και με βρίσκει. Δωρεάν ντε! «Κι εσύ τι θα τα κάνεις τόσα κρεμμύδια;» ρωτώ τον εαυτό μου. «Στιφάδο, φυσικά, με φρεσκότατο κουνελάκι από Πιτσιλιά!» απαντάει μια φωνή από το υπερπέραν.

 

Υλικά

1 κουνέλι (τεμαχισμένο)

1 κιλό κρεμμύδια (της αρεσκείας σας)

4 πατάτες μέτριες (κομμένες σε μεγάλους κύβους)

1 κουτί ντομάτας κομμένης

2 φύλλα δάφνης

2-3 σκελίδες σκόρδο

Φυλλαράκια δεντρολίβανο

Φυλλαράκια θυμάρι

2-3 κ.τ. αρτυσιά (κίμινο)

1/3 ποτήρι λάδι

1/2 ποτήρι ξύδι

1/2 ποτήρι κρασί λευκό

Αλάτι

Πιπέρι

1/2 ποτήρι νερό



 

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε καλά το κουνέλι από βραδύς το μουλιάζουμε μέσα σε ένα μίγμα με το ξύδι, δάφνη, 1-2 σκελίδες σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, αρτυσιά, αλάτι και πιπέρι και 1 κρεμμυδάκι μόνο.

Την επόμενη μέρα, σοτάρουμε στο λαδάκι μας τα υπόλοιπα κρεμμύδια και σκόρδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι, έχουμε σοτάρει το κουνέλι, αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει, έτσι ώστε να πάρει το χρωματάκι του. Πως το παίρνουμε εμείς στην θάλασσα…

Ακολούθως τα βάζουμε όλα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατατούλες μας και «σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, και το μίγμα που μουλιάσαμε το κουνέλι με όλα τα μπαχάρια μας, βάζουμε και το νεράκι μας και αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατά προτίμηση προσθέτουμε ακόμα λίγα μπαχάρια για περισσότερη νοστιμιά! Όταν «καταστηθεί», ορμάτε!

Καλή σας όρεξη cityfreepress food lovers!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ