Βρετανία: σύλληψη 660 υπόπτων για παιδοφιλία

Article featured image
Article featured image

Γιατροί, δάσκαλοι, νοσηλευτές και πρώην αστυνομικοί αξιωματικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των 660 υπόπτων παιδόφιλων που συνελήφθησαν στη Βρετανία κατά τη διάρκεια έρευνας που διήρκεσε έξι μήνες.



Στην πρωτοφανή σε έκταση έρευνα συμμετείχαν όλες οι τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA).



Η επιχείρηση αρχικά στόχευε υπόπτους για πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκων στο διαδίκτυο, ωστόσο εναντίον ορισμένων εκ των συλληφθέντων έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών επιθέσεων σεξουαλικής φύσης.



Η σχετική ανακοίνωση της NCA αναφέρει πως με τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν προστατεύονται περισσότερα από 400 παιδιά, που αντιμετώπιζαν άμεση απειλή κακοποίησης.



Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε ανήλικους στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους και κατηγορούμενους δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ειδικοί απαντούν εάν υπάρχει η καλύτερη οδοντόβουρτσα για χρήση

Article featured image

Το 1967, ένα αγόρι έκλεψε μεσαιωνικά πλακάκια από μοναστήρι και τώρα επανεμφανίστηκαν σε κουτί με γλυκά

Article featured image

Tο ιπποποταμάκι που εντοπίστηκε να σπρώχνει τη νεκρή μητέρα του, βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά των φροντιστών του