Και σπίτι άλλαξε και τις τιμές ανέβασε

Article featured image
Article featured image

Κύπρος, 2014. Στο ευρωπαϊκό κράτος, όπως θέλουμε να αποκαλούμαστε, άνθρωπος αναγκάζεται να αλλάξει χώρο διαμονής γιατί τόλμησε ο θρασύτατος να βάλει χαμηλές τιμές στο πρατήριο καυσίμων του, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

 

Δεν πιστεύω να υπάρχει ακόμα κάποιος που αναρωτιέται γιατί η τιμή της βενζίνης εκτοξεύτηκε στο 1.5 ευρώ... Δεν πιστεύω να υπάρχει ακόμα άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει ή τουλάχιστον δεν υποψιάζεται ότι κάποιος μας κοροϊδεύει, κλέβοντάς μας ακατάπαυστα και μπροστά στα μάτια μας.

Κύπρος, 2014. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η κοινωνική συνοχή, η ασφάλεια και άλλα πολλά, είναι όροι άγνωστοι στο λεξιλόγιό μας.

Και πίστευε εσύ ότι η Αστυνομία θα βρει ποιος έκαψε το αυτοκίνητο της συζύγου του πρατηριούχου, ποιος έκαψε την είσοδο του σπιτιού του και ποιος τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, απλώς και μόνο γιατί είχε το θράσος ο αναιδής να βάλει χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα απ’ ότι όλοι οι υπόλοιποι.

Πίστευε εσύ ότι με τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων για να φανεί κατά πόσον υπάρχουν τεκμήρια που μπορεί να συνδέσουν τους δράστες με τις δύο εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του πρατηριούχου καυσίμων στη Λευκωσία, θα μπορέσει (ή θα τολμήσει) η Αστυνομία να κάνει τις ενέργειες εκείνες που πρέπει για να μας κάνει να νοιώσουμε ασφαλείς και να μην χεζόμαστε όταν γινόμαστε θύματα της τρομοκρατίας και των τραμπουκισμών κάποιων.

Για την ιστορία, ο άνθρωπος έχει χάσει ένα αυτοκίνητο, έχει χάσει τον ύπνο του, έχει αλλάξει σπίτι, ενώ (και με συμβουλή της Αστυνομίας) εννοείται πως ψήλωσε τελικά τις τιμές των καυσίμων.

Κατά τ’ άλλα, ο ήλιος στην Κύπρο λάμπει, το κύμα τουριστών αυξάνεται ραγδαία, οι αχανείς παραλίες με την ξανθή άμμο γεμίζουν, το Μουντιάλ είναι στην φάση των «8», οι pubs πουλάνε μπίρα «σιονωτήν» και παρεμπιπτόντως, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών (Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ) εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το μέλος του και την οικογένεια του, καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και καλεί τις αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές όπως διερευνήσουν και διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατό την όλη υπόθεση…

Καλά κρασιά και καλό καλοκαίρι!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ