Αρχίζει αύριο (Τετάρτη 23/7) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21

Article featured image
Article featured image

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014 αρχίζει αύριο, Τετάρτη 23 Ιουλίου και η Λάρνακα δηλώνει πανέτοιμη να ανταπεξέλθει, για ακόμα μια φορά, στις απαιτήσεις της διεξαγωγής μιας τόσο μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

 

Στις 20.00 ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης θα κηρύξει την Έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης, στην Πλατεία  Ευρώπης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Technical Meeting μεταξύ των Αποστολών και Παραγόντων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014, θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Ιουλίου, στην Παραλία των Φοινικούδων, ενώ αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Λάρνακας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισηςς - ΚΟΠΕ.

Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 24 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή των δύο μεγάλων τελικών, γυναικών και ανδρών στις 20.30 και 21.30, αντίστοιχα, για ανακήρυξη των Παγκόσμιων Πρωταθλητών και την Απονομή Επάθλων.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.larnakabeachvolley.com. H είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 2014, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 72 ομάδες, 36 ομάδες ανδρών και 36 ομάδες γυναικών και από τις 5 ηπείρους. Επίσης, 48 ομάδες, 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών, θα διαγωνιστούν στους Προκριματικούς Αγώνες. Συνολικά, θα διεξαχθούν περισσότερα από 280 παιγνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8.00 μέχρι τις 20.00 και σε αυτούς θα συμμετέχουν αθλητές από 40 και πλέον χώρες.

 

Τα highlights της διοργάνωσης του 2012

 

Στο χώρο των Φοινικούδων υπάρχουν 8 γήπεδα, εκ των οποίων δύο είναι προπονητικά. Το κεντρικό αγωνιστικό γήπεδο, είναι χωρητικότητας 2,500 θεατών. Σε όλα τα γήπεδα έχει τοποθετηθεί λευκή άμμος, κατάλληλη για το σκοπό αυτό και η περιοχή των εγκαταστάσεων είναι περιφραγμένη καθώς και τοπιοτεχνημένη, ανάλογα με τις ανάγκες του Πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εθελοντών των οποίων ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Οι ανάγκες, σε αριθμό εθελοντών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Νέων U21 θα ανέλθουν στα 400 άτομα, τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από διάφορες θέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς, που παρ’ όλες τις  οικονομικές δυσκολίες, δίνουν την στήριξή τους για την επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων. «Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργείται πολιτισμός και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς φορείς, όσο και από Ιδιωτικούς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας. Ο Δήμος Λάρνακας, ως ένας προοδευτικός Δήμος, επενδύει στην αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ Δήμου, κοινωνίας και πολιτών».

Χρυσοί χορηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley Νέων κάτω των U21 2014 είναι ο ΚΟΤ, ο ΚΟΑ, η Petrolona (Holdings) Public Ltd τα εστιατόρια Ocean Basket και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Ασημένιος χορηγός είναι το Shark Sugar Free και χάλκινοι χορηγοί, ο ΟΠΑΠ και τα Mc Donalds.

Επίσημοι υποστηρικτές είναι η  Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, η Nemesis Constructing Ltd, η Εταιρεία Green Dot Cyprus, το Evangelou Garden Center, τα εστιατόρια T.G.I. Fridays, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Ammos Beach Bar, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, το νερό ΑΓΡΟΣ, η Εταιρία Carpet Plaza, το νερό Perrier, Λατομία Λατούρος, τα φρουτοποτά  Nectar, η Εταιρεία Playtech και η Pizza Hut.

Επίσημος τηλεπικοινωνιακός παροχέας είναι η Cyta Mobile και επίσημος ταξιδιωτικός πράκτορας η Orthodoxou Travel.

Χορηγοί επικοινωνίας η City Free Press και το Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ