Οι 7 δημοφιλέστερες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το καταρριφθέν μπόινγκ

Article featured image
Article featured image

Όταν τα ακριβή αίτια ενός σοκαριστικού γεγονότος παραμένουν ανεξιχνίαστα είναι φυσιολογικό η συνωμοσιολογία να βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και με την περίπτωση του μαλαισιανού μπόινγκ που κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία. Το provocateur.gr συγκέντρωσε τις επτά δημοφιλέστερες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διαδοθεί από τη μέρα του τραγικού συμβάντος.

 

1. Στόχος ήταν ο Πούτιν: Από την πρώτη στιγμή τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως στόχος ήταν το προεδρικό αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο είχε παρόμοια πορεία με αυτό της Malaysia Airlines. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα social media πλημμύρισαν με θεωρίες, όπως ότι η CIA και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά από λάθος κατερρίφθη το επιβατικό αεροπλάνο.

2. Οι επιστήμονες και το AIDS: Όπως έχει γίνει γνωστό, μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και περίπου 100 διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι μετέβαιναν στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του AIDS στη Μελβούρνη. «Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπλάνο» ανέφερε στην εφημερίδα «Guardian» ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχουν αντίκτυπος» είπε, λέγοντας η «γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη».

3. Ο αριθμός επτά: Η πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών  ήταν η MH17, το Boeing ήταν 777 και η παρθενική του πτήση ήταν στις 17 Ιουλίου του 1997, 17 χρόνια πριν και το αεροσκάφος κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.  Ένας. αριθμολόγος έγραψε στο reddit: Η πτήση ήταν η MH17 (ένα επτά), το boeing 777 πέταγε για 17 χρόνια, καταρρίφθηκε στις 17 του 7ου μήνα του 2014. Και ύστερα έκανε την πρόσθεση, 2+0+1+4=7 για να αναφωνήσει: «295 ψυχές στο αεροπλάνο!» και να συμπληρώσει. «πολλά επτάρια!». 

4. Τα διαβατήρια: Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα από τον τόπο της συντριβής, στα όποια φαίνονται κάποια από τα διαβατήρια των επιβατών της μοιραίας πτήσης, μερικά από τα οποία μάλιστα σχεδόν άθικτα. Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, αυτά ήταν καινούρια και άθικτα, ενώ κάποια «λαγωνικά» είπαν ότι τα ονόματα των επιβατών δεν ταιριάζουν με αυτά που φέρουν τα συγκεκριμένα διαβατήρια.

5. Είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος που αναζητείται στον Ινδικό: Αρκετοί ισχυρίζονται πως το αεροσκάφος που κατερρίφθη στην Ουκρανία είναι το ίδιο με αυτό των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στον Ινδικό Ωκεανό.

6. Το έκανε το CNN:  Επειδή η θεαματικότητα και τα κέρδη που αποκόμισε το CNN από την τραγωδία της πτήσης MH370 ήταν τεράστια, ορισμένοι αναρωτήθηκαν γιατί το αμερικανικό δίκτυο να μην προκαλέσει άλλη μια τραγωδία, προκειμένου να πουλήσει περισσότερα;

6. Οι Ιλουμινάτι: Σε πολλά τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται πως πίσω από αυτά «κρύβονται» οι Ιλλουμινάτι, η μυστική και αρχαία «εταιρεία», που είχε ανάμιξη στη μάχη του Βατερλό που ηττήθηκε ο Ναπολέων, στη Γαλλική Επανάσταση αλλά και στη δολοφονία του Κένεντι. 

7. Οι Ισραηλινοί και η Γάζα: Άλλοι πάλι υποθέτουν ότι το αεροπλάνο το έριξαν οι Ισραηλινοί, για να αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από την επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ