Τα παλιά λεωφορεία του Σαν Φρανσίσκο μετατρέπονται σε κινητές ντουζιέρες [και προσφέρουν αξιοπρέπεια στους άστεγους]

Οι σωστές συνθήκες υγιεινής είναι κάτι που συχνά θεωρούμε δεδομένες. Και ακριβώς επειδή αρκετοί δεν τις έχουμε στερηθεί, ίσως και να μην αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή χωρίς αυτές. Η οργάνωση Lava Mae, ωστόσο, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους περίπου 7.000 αστέγους του San Francisco να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

 

Το σχέδιο της οργάνωσης είναι να μετασχηματίσει παλιά λεωφορεία σε κινητά μπάνια για να προσφέρει σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε ντους και τουαλέτες μερικές από τις «ανέσεις» που στερούνται εξαιτίας της ζωής στο δρόμο.

Στην, κατά τα άλλα πιο σοφιστικέ πόλη των ΗΠΑ, τα δημόσια ντους, που προορίζονται για τους άστεγους, είναι μόλις οκτώ, κάτι που σημαίνει ότι εκείνος που πάει να κάνει μπάνιο μοιράζεται το κάθε ένα από αυτά με άλλους 875 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ομάδα Lava Mae το λεωφορείο ακριβώς επειδή μετακινείται έχει τη δυνατότητα να παρέχει πρόσβαση σε όλους τους άστεγους που βρίσκουν καταφύγιο διάσπαρτοι στους δρόμους της πόλης.

Η μετατροπή του λεωφορείου σε κινητή ντουζιέρα κόστισε περίπου 75.000 δολάρια και πληρώθηκε από ιδιωτικές δωρεές μεταξύ των οποίων και ο γίγαντας της τεχνολογίας Google.

«Η Lava Mae δεν υποστηρίζει ότι μπορεί να δώσει ένα τέλος στο γεγονός ότι υπάρχουν άστεγοι» λέει η Donience Sandoval, η γυναίκα που εμπνεύστηκε και ίδρυση τη συγκεκριμένη οργάνωση. «Αυτό που μπορεί όμως να κάνει είναι να παρέχει υγιεινή, γιατί πιστεύουμε ότι η υγιεινή φέρνει αξιοπρέπεια, και η αξιοπρέπεια ανοίγει ευκαιρίες» προσθέτει με νόημα.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ