Νομιμοποίηση της μαριχουάνας ζητά η New York Times

Article featured image
Article featured image

Σε μια δημοσίευση που θα συζητηθεί, η δημοφιλής και έγκυρη εφημερίδα New York Times παίρνει επίσημα θέση υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν τέλειες απαντήσεις στις θεμιτές ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τη χρήση της. Όμως τέτοιες απαντήσεις δεν υπάρχουν ούτε σχετικά με το κάπνισμα ούτε με το αλκοόλ, και πιστεύουμε ότι σε κάθε επίπεδο – στις επιπτώσεις στην υγεία, στον αντίκτυπο στην κοινωνία και σε θέματα νόμου και τάξης – η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ της νομιμοποίησης σε ομοσπονδιακό επίπεδο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες της να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους με σκοπό να υποβληθεί έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με τις αντιδράσεις τους.  

«Αναγνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο Κογκρέσο είναι απίθανο να αναλάβει δράση για τη μαριχουάνα, όπως δεν ανέλαβε για άλλα σημαντικά θέματα. Όμως είναι, καιρός τώρα, να ανατραπεί αυτή η εκδοχή της Ποτοαπαγόρευσης» καταλήγει το άρθρο που θα αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ